El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els advocats comarcals rebutgen habilitar agost perquè no soluciona el problema de saturació

El degà del Col·legi d'Advocats d'Alcoi, Ricardo de la Encarnación, explica que la proposta dels advocats del Consell General davant la proposta de Justícia és la contrària: concentrar les vacances en agost i que la justícia estiga a ple rendiment la resta de mesos. Ho fan pensant no sols en els jutges i advocats, sinó en tots els que col·laboren en un procediment, sobretot la persona que es presenta davant la justícia.

El Consell General de l'Advocacia Espanyola ha celebrat un plenari extraordinari per videoconferència amb participació dels degans dels 83 col·legis d'advocats, entre ells el d'Alcoi, Ricardo de la Encarnación. Rebutgen la proposta del Ministeri de Justícia d'habilitar agost per a, com explica el ministre Juan Carlos Campo, "traure endavant el previsible increment d'assumptes que es produirà després de l'alçament de l'estat d'alarma".

El rebuig no és per la possibilitat de perdre les vacances en agost, sinó perquè, com explica Ricardo de la Encarnación, habilitar 20 dies d'agost no suposarà un gran canvi perquè "el col·lapse que puga haver en la justícia espanyola no ve d'aquest mes, ve arrossegant-se des de fa anys per la falta de tota classe de mitjans, i no sols pel Covid-19". Habilitar els dies laborables d'agost tindrà altres implicacions, perquè, per exemple, és un mes en el qual és més difícil trobar a la gent o lliurar citacions, "vorem que molts juís se suspenen per la falta de poder notificar i citar formalment".

"Fer hàbil un mes materialment inhàbil no soluciona el problema de saturació dels jutjats, que el que necessiten són més mitjans materials i humans". De fet, els advocats consideren que la solució és justament la contrària, concentrar totes les vacances en agost, i així, que la resta de mesos, sobretot juny, juliol i setembre, estiguen a ple rendiment amb tot el personal disponible. Açò sense oblidar que la reivindicació és la mateixa, ampliació de mitjans.

Ricardo de la Encarnación explica que amb aquesta proposta es pensa també en totes les persones que col·laboren en un procediment, "que no són tan sols jutges, funcionaris o fiscals, sinó també procuradors, pèrits i sobretot, la persona que va davant la justícia".