El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els ajuntaments alacantins tindran per gastar 399 milions d'euros del Fons Autonòmic de Cooperació Municipal

Reunió amb els alcaldes per explicar el Fons Autonòmic de Cooperació Municipal / R. Lledó
Esteban Vallejo i Toni Such s'han reunit amb alguns dels alcaldes de l'Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, ha destacat que "els ajuntaments som majors d’edat i ningú millor que nosaltres sap que necessiten les nostres ciutats i pobles, aquest fons permetrà que els ajuntaments pugam millorar els serveis que prestem als nostres ciutadans". D'aquests 399 milions d'euros, ja són inversions reals 119, 4 milions. Pel que fa al cas concret d'Alcoi, el PSOE ha carregat contra el PP després de votar en contra de la moció presentada en el plenari de dilluns 28 de novembre

L'Ajuntament d'Alcoi ha reunit a alcaldes de les nostres comarques perquè coneguen tots els detalls del Fons Autonòmic de Cooperació Municipal. Es tracta d'un fons que dóna el consell a cada ajuntament perquè ho gasten en allò que ho necessiten. Com ha destacat l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, "els ajuntaments som majors d’edat i ningú millor que nosaltres sabem que necessiten les nostres ciutats i pobles, aquest fons permetrà que els ajuntaments puguem millorar els serveis que prestem als nostres ciutadans". Seguint aquesta línia, Toni Such, Director General d'Administració Local, ha destacat que "aquesta és una prova més de l'aposta municipalista que fa el govern valencià". Pel que fa a Alcoi, segons el PSOE, rebrà 800.000 euros del fons. En la reunió amb els alcaldes també ha estat Esteban Vallejo, director territorial de Presidència a Alacant.

Dels 399 milions d'euros que rebrà la província, ja són inversions reals 119, 4 milions d'euros. La inversió sense territorialitzar (projectes pendents a definir) suposa 266,9 euros. Els 12,87 milions restants són transferències de capital.

Toni Such i Esteban Vallejo coincideixen en el fet que "cada ajuntament ésla millor eina perquè s'executen les polítiques del consell". Des de la Generalitat sostenen que "als ajuntaments no els obliguen a fer cap inversió, sinó que aquesta competència és dels ajuntaments".

El PSOE d'Alcoi carrega contra el PP

En el plenari del dilluns 28 novembre a l'Ajuntament d'Alcoi, el grup socialista va presentar una moció que demanava a la Diputació d’Alacant que participara en el Fons de Cooperació Municipal impulsat pel govern valencià de Ximo Puig.

En el comunicat que ha eixit del PSOE d'Alcoi, després d'aquest plenari, es pot llegir que "el PP incomprensiblement va votar en contra de què Alcoi poguera disposar de més recursos, prioritzant els interessos de partit per davant del dels alcoians i alcoianes, i situant-se en contra de les decisions del propi president de la Diputació. Tots els partits van votar a favor excepte els 4 regidors del PP, quedant a més en ridícul no només davant de la ciutat d’Alcoi sinó també davant del seu propi partit, ja que quan el PP va votar en contra unes hores abans el president de la Diputació César Sánchez s’havia reunit amb el president de la Generalitat Ximo Puig i havia acordat finalment que les tres diputacions participarien al Fons".