El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els alcoians es queixen i proposen quasi per igual en la bústia ciutadana

La bústia ciutadana ha rebut en 2020 un total de 418 missatges: 152 consultes, 139 queixes, 119 propostes, 2 agraïments concrets i 7 agraïments posteriors per la gestió de la consulta.

Durant 2020, es van presentar 139 queixes en la bústia ciutadana, però també 119 propostes de millora. Ha sigut un dels anys que més ús s'ha fet d'aquest sistema de comunicació municipal.

L'Ajuntament ha presentat les xifres d'ús de la bústia ciutadana durant el 2020, i assegura que és un dels anys que més s'ha utilitzat, tan sols per darrere del primer any d'implantació el 2008. En concret, en 2020, 357 alcoians han fet ús de la bústia, amb un total de 418 missatges diferents.

El gros de les entrades es reparteixen entre consultes, propostes i queixes. Tan sols 2 dels missatges són d'agraïments directes, i altres 7 són d'agraïments posteriors per contestar i gestionar la consulta.

Després tenim 152 consultes relacionades amb tràmits, ajudes o impostos, una de les funcions més clares de la Bústia Ciutadana. I la resta es reparteixen entre queixes i propostes que estan prou igualades, amb 139 queixes enfront de 119 propostes.

Un 30 per cent del total de les entrades en la bústia al llarg del 2020 han estat relacionades amb el coronavirus, en concret 121. Moltes queixes es referien a la falta d'informació, la falta de material de protecció en determinats llocs, o pel comportament incívic de veïns. I entre les propostes tenim diversos oferiments de col·laboració ciutadana.

Des de Participació Ciutadana expliquen que tarden una mitjana de 7 dies hàbils en respondre a les entrades de la bústia. La consulta, queixa o proposta es trasllada al departament o servei que corresponga, com pot ser, per exemple, la Línia Verda de manteniment i reparació, al departament de la Policia Local, o en la mateixa regidoria de Participació Ciutadana.

"Aquest canal comunicatiu entre l’Ajuntament i la ciutadania, redunda en una millora dels serveis públics que aquest Ajuntament ofereix, donat que els ciutadans poden fer arribar de manera ràpida i senzilla les seues propostes, suggeriments, agraïments o queixes relacionades amb temes de competència municipal, els quals són atesos pels diferents departaments municipals tan prompte com és possible", assegura la regidora de participació ciutadana, Tere SanJuan.