El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els alumnes alcoians superen per damunt de la mitjana les proves d'accés universitari

Fent un exàmen. Imatge lliure de PIxabay
També tenim a la ciutat una de les notes més altes: 13,75 sobre 14 punts màxims, de l'alumne Josep Jiménez Ortolà de l'IES Pare Vitòria

La mitjana d'aprovats a tota la Comunitat Valenciana és del 97,43 per cent, xifra que a Alcoi, segons les dades arreplegades per Aramultimèdia, es frega el 98 per cent. A més, tenim una de les notes més altes de tota la comunitat: 13,75 sobre 14, de Josep Jiménez Ortolà de l'IES Pare Vitòria

El 97,43 per cent dels alumnes de la Comunitat Valenciana han aprovat les Proves d'Accés Universitari, l'antiga selectivitat coneguda ara com les PAU. Una xifra d'aprovats que s'incrementa lleugerament a la ciutat d'Alcoi, on la mitjana d'aprovats quasi frega el 98 per cent.

Les xifres són diferents, tot i que similars, en els diferents centres. Segons les dades arreplegades per Aramultimèdia, en l'IES Pare Vitòria, per exemple, s'han presentat 78 alumnes i tan sols ha suspés 1 del cicle nocturn que no cursava totes les assignatures. A més a més en aquest centre tenen un dels alumnes més notables, amb una de les que probablement és de les notes més altes de tota la Comunitat Valenciana. Es tracta de Josep Jiménez Ortolà, qui ha obtingut una nota global de 13,75 sobre 14. La seua mitjana de l'expedient escolar és de 10, i en la fase obligatòria de les PAU, que puntua sobre 10, ha obtingut un 9,81.

En l'IES Andreu Sempere s'han presentat un total de 26 alumnes i han aprovat 25. Des del centre es mostren satisfets amb els resultats i confien que els alumnes puguen accedir als estudis que desitgen. També animen a la resta d'alumnes que es presentaran en les proves de juliol.

A Cotes Baixes les xifres també són molt positives, ja que han presentat als exàmens a tots els estudiants: 95 de batxillerat i 1 de Formació Professional, i tan sols han suspés 3, la qual cosa suposa vora un 97 per cent d'aprovats.

En el cas de la Salle, també molt bones xifres amb el 84 per cent dels alumnes presentats i tots ells, un 100 per cent, aprovats.

I per últim, Sant Roc també mostra enguany bons resultats. Dels 34 alumnes matriculats a segon de Batxiller, s'han presentat a les proves de juny un total de 31 estudiants, la qual cosa suposa el 91 per cent. I d'ells, han superat les PAU tots menys un, és a dir, un índex d'aprovats molt proper al 97 per cent. Des de Sant Roc valoren aquesta alta xifra d'aprovats i destaquen que cada any es presenten a les proves de juny almenys el 90 per cent dels alumnes matriculats. Per cert, també tenen una alumna a destacar, amb una nota final de 13,2 sobre els 14 punts màxims.