El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els alumnes del Pare Vitòria també són detectius d'arbres

Els alumnes han fet seguiment de 17 arbres de fulla caduca que estan als voltants del centre. No sols han aprés dels seus canvis al llarg de l'any, sinó que també han pres nota de quan brotaven les noves fulles, dades que serveixen també als científics i estudiosos de l'escalfament global.

L'alumnat de primer d'ESO de l'institut Pare Vitòria d'Alcoi s'han convertit en detectius d'arbres durant aquest curs escolar. És un dels grups de detectius arreu tota Europa, dins d'un projecte Erasmus+, i que té una triple finalitat: potenciar la internacionalització del centre, estimular l'aprenentatge en l'entorn natural, i acumular una sèrie de dades interessants per a científics.

Els joves detectius han senyalitzat 17 arbres caducifolis als voltants del centre, i han seguit la seua evolució durant l'any, aprenent les característiques de cada arbre. Però especialment han pres nota de quan brotaven les noves fulles, dades que s'han enregistrat en la plataforma de ciència ciutadana iNaturalist, i que serveix perquè "els científics pogueren determinar si l'escalfament global té relació amb l'avançament de la primavera". En cadascun dels arbres senyalitzats hi ha un codi QR que permet accedir a un blog amb tota la informació arreplegada.