El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els alumnes del Pare Vitòria volen revitalitzar Alcoi

Alumnes de l'IES Pare Vitòria en la sessió plenària/Guanyar
El plenari ha acceptat per unanimitat una moció preparada pels estudiants de l'institut amb propostes concretes per revitalitzar el centre i la zona alta

I comencen pel centre. Han presentat a l'Ajuntament d'Alcoi una moció, acceptada per unanimitat de tots els grups polítics, en la que mostren la seua intenció d'involucrar-se en el dia a dia de la ciutat. En la moció demanen la creació de zones per a gossos en la zona alta, l'organització d'un mercadet ecològic al centre i l'increment de les activitats per a joves. Per a dur-ho tot endavant, demanen a més ser part de tot el procediment.

S'ho han pres de valent, i han triat la via que consideren més efectiva: sol·licitar-ho a l'Ajuntament. El ple de novembre ha debatut - poc debat, tots estaven d'acord - una moció redactada pels estudiants de l'IES Pare Vitòria, en la que fan propostes concretes per a revitalitzar el centre i la zona alta.

Així, proposen la creació d'un mercadet ecològic, "un acte de comerç on no tan sols influeix el pròpiament superficial del consum, sinó que és una conscienciació moral sobre el respecte a la natura, els animals, el nostre entorn; i una cosa molt important com és valorar els productes de la nostra terra, cosa que fa que Alcoi adquirisca una sensibilitat per les coses, que crea un ambient acollidor". Els estudiants proposen la Glorieta, o la plaça del Fossar, entre altres, per ubicar aquest mercadet.

Per altra banda demanen que s'instal·le una zona per a gossos en la zona alta, en solars i espais disponibles. Expliquen que són estructures que no necessiten massa manteniment. "Els parcs de gossos ajuden a fer que els carrers estiguen més nets i a més aporten vitalitat a la ciutat, convertint-se en un centre de reunió per a joves i per a gent més major".

També sol·liciten que s'incrementen les activitats per a joves, com ara cinema d'estiu, concursos de pintura, fotografia o poesia, o jornades de jocs als parcs.

I per a poder participar de tot el procediment, la moció també inclou la creació d'un grup motor del qual formen part els estudiants de l'IES Pare Vitòria.

Una mostra clara de què part de la societat alcoiana sí que s'involucra en el dia a dia de la ciutat, i reben el suport de la corporació municipal que ha aprovat per unanimitat aquesta proposta dels estudiants.

Tot va ser en la llarga sessió plenària d'aquest dilluns 28 de novembre, que va durar més de quatre hores per la gran quantitat de temes que es debatien. Entre ells, per exemple, la petició del PP en la que demana que siguen els propietaris dels gossos qui netegen les pixades al carrer amb aigua. La proposta s'ha aprovat amb els vots de Guanyar, Compromís i PP i s'inclourà en la nova ordenança d'higiene per la seua exposició pública. Per contra, no s'ha aprovat la petició del PP de prohibir l'accés als parcs de jocs infantils a majors si no van acompanyats d'un menor.

El ple també ha aprovat una moció de Compromís sobre el Pla Objetiva, que el partit treballa en l'àmbit provincial. Es tracta d'un ambiciós i realista projecte que vol determinar criteris objectius i externs a l'activitat política de torn, i pels quals es repartisca la inversió de la Diputació d'Alacant entre els diferents municipis. La moció ha sigut aprovada amb els vots a favor de PSOE, Ciutadans i Guanyar.