El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els alumnes dels Salesians fabriquen els seus propis ukuleles

Des dels Salesians volen concloure el projecte amb un concert.
 

Aprenen a muntar-lo, afinar-lo, a interpretar les seues notes, i el decoren per a fer-ho únic i personal. El col·legi ha plantejat aquest original projecte per a suplir les restriccions covid a l'hora de tocar instrument de vent, així que han optat per un de la família de la corda. AMB VÍDEO.

Davant la 'nova normalitat' en la que vivim, amb certes restriccions, la millor opció és optar per la via de l'originalitat. I així ho han fet al col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer, on davant els condicionaments per a tocar instruments de vent, han optat per triar un de la família de la corda, el divertit ukulele.

En el projecte es veuen involucrades diferents assignatures. Des de Tecnologia s'han dedicat a la construcció de l'instrument, en Plàstica han fet la decoració única i personal de cada ukulele, i en Música han fet el muntatge final, amb l'afinament de les cordes. Ara toca aprendre com funcionen els instruments de corda, i iniciar-se en una nova nomenclatura de les notes. El fet de triar un instrument de corda suposa també un canvi en l'aprenentatge de cançons, perquè com ens expliquen des del centre, "fins ara han estudiat les melodies de les diferents cançons, i tenien un acompanyament harmònic. Ara estan coneixent diferents aspectes de l'harmonia i són ells qui poden acompanyar cançons i melodies".

Si es donen les circumstàncies i condicions, des del centre voldrien concloure el projecte amb una xicoteta actuació. Des d'ARAMULTIMÊDIA estarem pendents de la música de l'ukulele.