El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els alumnes dels Salesians SVF d'Alcoi aprenen amb el mètode ABN

Alumna dels Salesians / Salesians SVF

Han participat alumnes de 4 anys i de 6é de Primària 

El Col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer continua l'educació dels seus alumnes d'una forma totalment innovadora en totes les seues etapes. Alumnes d'infantils i primària aprenen matemàtiques amb el mètode ABN, una metodologia de descomposició de nombres a través de materials manipulatius que fomenten el càlcul mental.

L'alumnat de 4 anys continua aprenent i descobrint el món del raonament lògic matemàtic amb la metodologia ABN. Juguen amb els nombres parells sobre la recta numèrica i manipulen diferents objectes per a formar parelles. Busquen el nombre amagat, descobreixen els veïns dels números, compten i raonen mentre juguen en la pissarra digital. També estan coneixent les desenes i les unitats. El treball en equip facilita aquest aprenentatge.

Per part seua, els alumnes de 6é dels Salesians repassen els cossos geomètrics amb activitats interactives del mètode ABN, amb el qual les matemàtiques són fàcils i divertides. Després de treballar en classe els continguts i realitzar activitats sobre ells, els alumnes van tindre l'oportunitat d'afermar els mateixos amb activitats interactives realitzades a l'aula d'informàtica de manera individual i posteriorment també en la classe de manera grupal.

Els estudiants han tingut també la possibilitat de conéixer més profundament les característiques dels cossos geomètrics, amb la construcció dels mateixos a partir del seu desenvolupament en el pla. Una manera de treballar que els motiva i que contribueix al fet que assimilen millor els conceptes treballats.