El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els anestesistes de l’Hospital Verge dels Lliris denuncien la falta de personal

Hospital Verge dels Lliris / AM

Estan derivant-se malalts per a ser operats a Alacant i a hospitals privats per la falta d'anestesistes.

Els quiròfans del departament de salut d’Alcoi, estan funcionant a un 50% a causa de la falta d’anestesistes que està vivint-se a l’Hospital Verge dels Lliris, una situació que ve arrossegant-se des de fa temps, però que la covid ha aguditzat.

El delegat sindical del Sindicat Mèdic en Alcoi de la Comunitat Valenciana, Alberto Acosta, descriu la situació dels anestesistes com “dramàtica”. Explica que l’ideal seria comptar amb 15 o 16 professionals, però que la plantilla actual d’anestesistes a Alcoi és d’11, dels quals sols estan actius 8, i d’aquests, 3 treballen amb reducció de jornada.

Reclamen a la Conselleria de Sanitat un augment de personal de manera urgent. Aquest problema no sols afecta els anestesistes, sinó que repercuteix especialment al funcionament dels quiròfans. Sols 3 dels 7 quiròfans en el que compta l’hospital estan a ple rendiment. Acosta afirma que "els anestesistes no han pogut sobreposar-se de la situació de la covid" perquè que no han pogut gaudir dels seus dies lliures acumulats durant l’any passat i que si ho feren sols podria estar en funcionament un quiròfan.

Aquesta situació té com a resultat una demora de la llista d’espera, ja paralitzada per la covid, i que part dels malalts d’aquest departament de salut que necessiten una operació estiguen derivant-se a altres hospitals mentre a Alcoi hi ha cirurgians i quiròfans parats.