El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els artistes es reuneixen a Industri.ART, la nova plataforma per contemplar i vendre obres d'art

Hi ha més de 60 artistes locals i més de 800 obres, però esperen ampliar el nombre

Industria.ART, la iniciativa creada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi nascuda en la pandèmia, ja té plataforma web. L'objectiu és donar veu als artistes i difondre la seua obra", segons ha dit Maria Guillem, membre de l'àrea de Cultura. La plataforma està dirigida a qualsevol ciutadà, però també a col·leccionistes o possibles compradors.

L'IVAM CADA Alcoi ha sigut el lloc escollit per presentar la plataforma web Industria.ART. El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha explicat que en aquests moments hi ha més de 60 artistes locals i més de 800 obres. Llopis “espera que siga una font de consulta de tota la ciutadania”. La plataforma va nàixer en la pandèmia "gràcies a la col·laboració de tots els artistes". Anima a tothom a accedir a la web perquè és "molt intuïtiva" on es poden comprar les seues obres.

Per la seua banda, el tècnic de Cultura, Gilberto Dobón ha informat del disseny i funcionament del web industri.art, destacant entre altres aspectes la capacitat d’autogestió dels artistes que poden actualitzar els continguts de forma molt senzilla. En el vídeo fa una explicació molt didàctica.

Jornades de formació


Paral·lelament a la plataforma Industria.ART, Cultura ha organitzat distintes jornades que se celebraran a març i abril. Tindran lloc en format presencial o en línia, segons evolucione la situació sanitària.

Segons ha explicat Maria Guillem, participaran Nacho Ruiz, comunicador sobre art; Eva Mengual, que parlarà sobre la producció de l'obra gràfica; i Óscar Garcia, de la 'Plataforma de arte contemporáneo'.