El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els autobusos d'Alcoi ja no acceptaran efectiu a partir el 25 de maig

Vectalia informa que els 12 autobusos d'Alcoi incorporaran datàfon per a targetes o es pagara amb l'abonament. En les línies interurbanes de Vectalia s'incorpora el sistema Vecticket, una aplicació mòbil.

El grup Vectalia ha arribat a un acord amb el Banc Sabadell per poder incorporar fórmules segures de pagament als autobusos i evitar, mentre siga possible, el pagament en efectiu. És una de les mesures que Vectalia preveu en el seu pla de seguretat perquè els viatgers "recuperen la confiança en el servei". Recordem que l'ús de mascaretes dins dels autobusos és obligat (i ara també en qualsevol espai públic), i també s'ha reduït l'aforament dels autobusos per garantir la distància de seguretat.

La nova mesura és incorporar datàfons per a poder pagar amb targeta, a més dels abonaments. La mesura afecta els 12 vehicles d'Alcoi, on a partir del pròxim dilluns 25 de maig no es permetrà el pagament en efectiu. També està incorporant-se aquest sistema als 150 autobusos de la flota de Masatusa i La Alcoyana d'Alacant.

Pel que fa al transport interurbà del grup Vectalia, i que opera per diferents zones de la província, s'implantarà el sistema per aplicació mòbil, Vecticket, que permet el pagament per codis QR, o la recàrrega de bons mitjançant el mòbil.

A Alcoi, com diem, la mesura s'implanta el 25 de maig, però en els autobusos d'Alacant o en els interurbans ja està implantant-se i des de Vectalia asseguren que l'acollida per part dels usuaris s'ha sigut bona, i "l'adaptació a aquesta nova via de pagament ha sigut molt ràpida". Amb l'eliminació dels diners en efectiu es vol evitar un vector de transmissió del virus entre conductor i viatger, en ambdós sentits; però també "es pretén augmentar la tranquil·litat en l'usuari en el moment d'entrada al vehicle":