El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els autònoms d'UGT demanen el vot per als socialistes perquè "són els únics que han fet alguna cosa" pels treballadors

Patrri Blanquer, candidata socialista, amb Javier Pastor, secretari general d'UPTA-PV

La diputada i de nou candidata socialista Patri Blanquer presenta els dos compromisos principals del PSOE per a la pròxima legislatura: l'equiparació real dels drets dels treballadors autònoms amb els treballadors per compte d'altre, i la modificació del règim especial perquè cotitzen segons els ingressos.

Javier Pastor, secretari general de la Unió de treballadors i professionals autònoms del País Valencià, UPTA-PV, del sindicat UGT, ha demanat molt clarament el vot per Pedro Sánchez i els socialistes en les eleccions nacionals "perquè en 9 mesos de govern ha fet més pels autònoms que en totes les legislatures del PP". Així, Javier Pastor recorda que aquest mes de gener va entrar en vigor el Real Decret del 21 de desembre "que feia canvis substancials en el règim del treballador autònom". Així, s'ha aconseguit, segons explica Pastor, que amb una pujada de cinc euros en la quota d'autònom, el treballador tinga dret no sols a contingències comunes com baixes, sinó també generals, prestació per desocupació o formació.

Però a més Pastor assegura que hi ha altres qüestions que estaven en negociació, i que si guanya el PSOE, es portaran a terme. Així, l'actual diputada i també candidata socialista Patri Blanquer ha detallat els dos compromisos del PSOE per als autònoms. Per una banda, aconseguir l'equiparació real dels treballadors autònoms amb els treballadors per compte aliena. I per altra, modificar el règim especial dels autònoms perquè cotitzen d'acord als seus ingressos, amb un mínim de 60 euros.

Altres qüestions que negocien els autònoms d'UGT, mitjançant l'UPTA; i els socialistes, és treballar contra l'economia submergida, "mitjançant actuacions" diu Patri Blanquer, "que ens permeta aflorar tota l'activitat econòmica que existeix. I amb el Pla de Treball Digne que ja hem encetat ja hem vist resultats en haver-se convertit molts contractes parcials o temporals en indefinits". Pastor diu que també cal treballar per evitar els falsos autònoms, sobretot en negocis relacionats amb les noves tecnologies, i que cal regular. Per últim, els autònoms reclamen polítiques d'ocupació efectives en el món rural per evitar la despoblació.