El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els bancs tanquem per vacances... definitivament no els importem

Foto de l'oficina de Santa Rosa d'Alcoi
  • Ja no es dignen ni a contractar persones becàries ni a deixar les oficines en una o dues persones. Tanquen, es queden tan amples i diuen que és un 'funcionament especial'.
     

Horari d'estiu, funcionament especial, tanquem la seua oficina, vaja al País Valencià. Què fou del 'Monte de Piedad', la CAPA, la CAAM i finalment la CAM? Res queda d'aquell interés real per servir a les persones. I la ciutadania, 'traga'.

Sona un poc de broma quan lliges a la porta del Sabadell de Santa Rosa que durant agost tindran un funcionament especial. Normalment, un funcionament especial sona a 'millor', a més complet. Però, en realitat, especial vol dir que tanquen, que se'n van de vacances i que si vols alguna cosa te les has d'apanyar per banca electrònica o anar a l'Avinguda del País Valencià. Ja no es dignen ni a contractar persones becàries ni a deixar les oficines en una o dues persones. Tanquen, es queden tan amples i diuen que és un 'funcionament especial'.

L'abús i la falta de sensibilitat amb les persones és total, sobretot pel que fa a les majors, a les que no tenen accés (o no volen accedir-hi) a la banca electrònica. Que els donen.

Ai, si alçara el cap aquell grup de persones que a finals del segle XIX, després que mataren a Pelleteres decidiren crear el Monte de Piedad per a ajudar a les persones amb préstecs! Què fou d'aquella CAPA, CAAM i la CAM, entitats financeres vinculades als pobles i que regalaven samarretes i pagaven el fullet d'activitats i festes del barri. Res de res.

HI ha un profund descontent entre la ciutadania, que no entén per què són així. Per què et telefonen a l'hora de la 'siesta' per a vendre't unes preferents-trampai després en agost et tanquen l'oficina.

El futur dels bancs diuen que és el no presencial. Sense diners, sense persones. Tot electrònic, però potser haurien de pegar-li dos 'voltetes' al tema i pensar que la millor manera de fidelitzar clients no és la de cobrar comissions per tot i tancar oficines en agost. En realitat, haurien de pensar més en les persones i tornar a l'atenció detallista i amable.

Ells sabran!