El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els barris de la ciutat compten ja amb les millores fetes gràcies al Pla d’Accessibilitat

Els treballs s'han realitzat en l'espai públic del municipi en diferents zones dels barris de Batoi, Santa Rosa, Eixample, Zona Alta i Zona Nord.

Entre agost i desembre del 2021, s'han invertit 310.100€ en la millora de l'accessibilitat en els diferents barris de la ciutat. Les actuacions estan cofinançades per la Unió Europea, a través dels Fons del Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya, FEDER 2014-2020.

Les obres d'accessibilitat que l'Ajuntament d'Alcoi ha dut a terme en diferents barris de la ciutat finalitzen. S’han dut a terme entre els mesos d'agost i desembre d'aquest 2021 i s'han dedicat 310.100 euros de la partida de 500.000 inclosa en el Pressupost Municipal per al Pla d'Accessibilitat.

Els treballs s'han realitzat en l'espai públic del municipi en diferents zones dels barris de Batoi, Santa Rosa, Eixample, Zona Alta i Zona Nord.

Entre altres intervencions, s'han fet 128 guals per als vianants accessibles; s'han desplaçat 26 embornals per a evitar que estigueren en els passos de vianants; s'han desplaçat també quatre fanals i quatre semàfors per a buidar els passos de zebra; s'han emplenat 198 escocells amb paviment drenant per a aconseguir una plataforma única amb el paviment de les voreres; s'ha dotat als semàfors amb avisadors acústics per a invidents i amb indicadors de duració de fase; i s'han dut a terme altres actuacions menors com la recol·locació de senyals verticals, papereres i marques viàries.

Segons subratlla el regidor d'Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, “l'Ajuntament d'Alcoi està decidit a aconseguir l'accessibilitat universal a la nostra ciutat i per a això s'estan desenvolupant obres com aquestes, actuacions que permeten avançar cap a una ciutat més amable amb el vianant i amb totes les persones, també amb les quals tenen alguna diversitat funcional”.

Totes aquestes actuacions formen part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) Alcoidemà i per tant estan cofinançades per la Unió Europea, a través dels Fons del Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya, FEDER 2014-2020.