El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Control Foc', nova app per controlar i monitoritzar cremes agrícoles

Aplicació Control Foc
  • Carlos Mazón: "Som la primera institució provincial que implementa aquesta eina per a incrementar la seguretat i afavorir la capacitat de resposta dels efectius del Consorci Provincial".

El Consorci de Bombers de la Diputació d'Alacant ha implementat una nova aplicació mòbil destinada al control i monitoratge de les cremes agrícoles. L'app es pot descarregar gratuïtament en qualsevol telèfon intel·ligent, ja siga IOS o Android, i ofereix diferents prestacions en funció del tipus d'usuari

El Consorci de Bombers de la Diputació d'Alacant ha implementat una nova aplicació mòbil destinada al control i monitoratge de les cremes agrícoles. El president de la institució provincial, Carlos Mazón, i el diputat d'Emergències, Javier Sendra, han presentat aquest matí aquesta innovadora plataforma tecnològica que, a més, permetrà reduir el risc d'incidents i previndre incendis forestals.

L'acte ha comptat també amb la intervenció de l'inspector cap del Servei, José Rubio, i amb la del representant de l'empresa que ha desenvolupat la proposta, Jorge Aura.

L'app es pot descarregar gratuïtament en qualsevol telèfon intel·ligent, ja siga IOS o Android, i ofereix diferents prestacions en funció del tipus d'usuari. Als agricultors els permet consultar informació sobre aspectes com els nivells de preemergència, si està permés o no realitzar aquesta activitat i, fins i tot, si hi ha avisos o restriccions vigents. A més, podran indicar l'hora d'inici i de fi de la crema per a activar
el monitoratge per part dels efectius del Consorci Provincial
 i avisar-los immediatament en cas que es produïsca qualsevol situació d'emergència o descontrol del foc. “Amb només prémer un botó, el sistema enviarà als bombers les coordenades d'ubicació perquè  l'extinció siga més ràpida, coordinada i eficaç”, ha explicat el representant de l'empresa.

Amb l'objectiu de facilitar l'ús de la plataforma, la Diputació d'Alacant ha dissenyat, al costat de l'empresa encarregada de la proposta, un pla de formació que s'exportarà a tots els municipis de la província perquè ajuntaments i usuaris aprenguen a utilitzar-la.

En una primera fase, els cursos s'impartiran a les poblacions de menys de 5.000 habitants, “amb la finalitat que el pròxim 15 d'octubre, quan tornen a autoritzar-se les cremes agrícoles, els veïns de la localitat i els treballadors del consistori estiguen preparats i familiaritzats amb aquest projecte”, ha indicat Sendra, qui ha avançat que, posteriorment les sessions s'estendran a la resta del territori.

Finalment, el president ha destacat el “magnífic treball” dels bombers del Consorci Provincialun equip de professionals del qual estem molt orgullosos per la seua enorme dedicació i excel·lent preparació”, al mateix temps que ha recalcat que des de la Diputacion d'Alacant “cada dia són més els recursos que dediquem i la inversió que realitzem amb la finalitat de garantir la seguretat i oferir el millor servei, tant a municipis com a ciutadans”.