El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els carrers d'Alcoi tornen a escoltar música festera

Membres de l'Associació i el regidor Jordi Silvestre, en representació de l'Ajuntament / FOTO ASJ
  • Podem considerar aquest acte com un assaig general d'esdeveniments festers en la nova normalitat: Sense aglomeracions i amb molt d'orde.
  • Olcina no pot amagar un somriure gegant en el moment en el qual parlà al públic. Era el primer acte a l'aire lliure i amb música festera des del Mig Any de 2019.

Aprofitant el dia Internacional dels Museus, el MAF (Museu alcoià de la Festa) ha estrenat nova decoració. Un mural de grans dimensions dissenyat per Mónica Jover amb dibuixos i detalls dels dissenyadors mítics, Solbes i Guarinos. Prèviament, en quatre llocs estratègics del centre, les quatre bandes d'Alcoi interpretaren dos pasdobles.

Molta emoció en un acte senzill i en el que no es registraren grans concentracions de persones. Les quatre bandes (Primitva, Nova, Unió i Serpis) es congregaren al voltant de les 20 hores d'aquest dissabte en la plaça de la Universitat, la de la Glorieta, la del Fossar (Carmelites) i al mateix Casal de Sant Jordi per a interpretar -a l'uníson- les peces 'Suspiros del Serpis' i 'Un moble més'. Dues composicions molt conegudes i que aconseguiren extreure el somriure dels assistents, que hi han hagut d'esperar any i mig per a tornar a escoltar música festera al carrer.

Acabada la interpretació, es descobria a la façana lateral del MAF un gran mural amb motius festers de Solbes i Guarinos, compost per l'assessora artística de l'Associació, Mónica Jover. Una nova decoració que guia els turistes i visitants cap al Museu.

Juan José Olcina, president de l'Associació, ha aprofitat per a enviar ànims als festers i festeres i per a desitjar -amb un gran somriure- que arribe l'anhelada normalitat.

L'acte ha acabat amb la interpretació de l'Himne de la Festa.