El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els casos detectats als col·legis alcoians no generen nous contagis

En tots els casos s'activa el protocol pel qual se cita ràpidament als contactes estrets, que es confinen durant almenys 10 dies des del contacte. 

En els quasi dos mesos que portem de classe s'han detectat 14 casos positius en aules de col·legis d'Alcoi, i tan sols en un parell d'ocasions, el rastreig de contactes estrets ha conclòs amb un altre positiu. En la gran majoria de casos, totes les proves realitzades han eixit negatives. 

El regidor d'Educació Alberto Belda fa balanç del temps que ja hem tingut de classe presencial en la pandèmia del coronavirus. En aquestes huit setmanes de classe s'han detectat en centres alcoians un total de 14 casos positius. La majoria han sigut en cursos de secundària, que no suposa el confinament de tota l'aula, sinó tan sols dels contactes estrets. Alberto Belda diu que en aquests mesos s'ha comprovat que els casos no es contagien en els centres educatius, sinó que són el lloc on es detecten. També explica que en tan sols un parell d'ocasions s'ha detectat un segon cas positiu arran el del col·legi, però que en la resta de casos, totes les proves PCR realitzades han donat negatiu.