El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els centres educatius d'Alcoi també participen dels pressupostos participatius amb 20.000 euros

Maria Baca i Alberto Belda / AM
Els alumnes presentaran propostes, les votaran i després es decidirà quines són viables en una assemblea

Primer s'organitzarà un taller a cada col·legi per arreplegar les propostes, en altre taller es votaran i, per últim, en una assemblea es decidiran quines propostes són viables. Les propostes decidides han d'executar-se abans del 2018

L'Ajuntament d'Alcoi té clar que els alumnes dels centres educatius alcoians han de rebre una cultura de participació ciutadana. L'alumnat de 6é de Primària d'Alcoi formarà part del projecte de pressupostos participatius infantils nomenat 'Educació per a la participació'. Maria Baca i Alberto Belda, regidors de Participació i Educació, respectivament, han presentat aquesta iniciativa on l'objectiu és "fomentar la participació en els xiquets i que coneguen esta cultura". El consistori ha decidit destinar 20.000 euros de despesa corrent.

I com podran participar els xiquets? Primer s'organitzarà un taller a cada col·legi per arreplegar les propostes, en altre taller es votaran i, per últim, en una assemblea es decidiran quines propostes són viables. Les propostes decidides hi han d'executar-se abans del 2018. Per organitzar millor el procés, les propostes han d'emmarcar-se dins de tres grans grups: educació i cultura; oci, esport i temps lliure; o medi ambient.

Maria Baca destaca que "no és posar a disposició dels alumnes uns diners i ja està, sinó que és una eina educativa". Per la seua banda, Alberto Belda ha afirmat que els alumnes "demanen activitats que siguen fetes per ells i que ells les gaudisquen".