El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els centres educatius tornen a la normalitat. L’ús de les mascaretes deixa de ser obligatori

Imate genèrica de recurs, via Pixabay

També hauran de portar-la en el transport escolar, tots el que siguen majors de 6 anys.

Alumnes, professors o personal no docent ja no han d'utilitzar les mascaretes a ningún espai del centre educatiu, al menys no de forma obligada. Sí hauran de portar-la en cas d'haver donat positiu en Covid o ser contacte estret, durant els 10 dies posteriors a l'inici dels simptomes.

Passada la Setmana Santa i les festes de Moros i Cristians a Alcoi, els centres educatius tornen a la normalitat amb la retirada de l’ús obligatori de les mascaretes. Ja a principis del mes d’abril es va anunciar que desapareixien els grups bombolla que s’havien establert a lo llarg de la pandèmia. Des de febrer tampoc son obligatories a espais exterior com el pati. 

Des de este 25 d’abril la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i segons ha publicat també el Boletín Oficial del Estado (BOE), ha avisat als centres educatius  de que l’ús de les mascaretes deixa de ser obligatori amb caràcter general en tots els espais del centre tant per a professorat, com per a alumnat i personal no docent. Segueixen les mesures de prevenció que tenen que veure amb la higiene de mans, la neteja i la ventilació de les instal·lacions.

Els centres educatius d’Alcoi i comarca sembla que han deixat d’utilitzar de forma majoritària la mascareta, encara que algun professor i alumne de forma minoritària segueix fent ús per pròpia iniciativa.

El col·legi Arnauda, ha enviat una circular a les mares i pares en la que sí que recomanen que s’utilitze, al menys fins que haja transcorregut un temps des de la celebració de la Setmana Santa i festes, on han hagut aglomeracions en les quals ja no s’ha fet ús de les mascaretes. L’objectiu és previndre contagis dins de les aules que s’hagen pogut produir en les setmanes anteriors.

A la Universitat Politècnica de València, a la seua seu a Alcoi, pocs alumnes segueixen portant-la. Sí que s'ha notat el canvi de mascaretes, donat que havia sigut obligatori l'ús de FFP2 i ara hi ha més quirúrgiques. El professorat segueix utilitzant-les pels corridors de forma més majoritaria que entre l'alumnat.

 

CASOS EN ELS QUE SÍ S’UTILITZARAN

Les persones que hagen donat positiu en covid i els seus contactes estrets, hauran de dur la mascareta quirúrgica durant els 10 dies següents als inicis dels símptomes a l’acudir al centre educatiu. També hauran de portar-la en el transport escolar, tots el que siguen majors de 6 anys.

Des de la Conselleria, es recomana l’ús de la mascareta en el cas de persones treballadores amb major vulnerabilitat i on el contacte siga prolongat amb altres persones i no hi haja una distancia mínima de 1’5 metres.  També es recomana en els espais on no es puga mantindré la distància de seguretat i la ventilació no estiga garantida.