El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els ciclistes es concentraran a Alcoi després de l'atropellament mortal d'un company a Villena

La Unió Ciclista d'Alcoi convoca aquest dissabte 14 de juliol a les 12 hores a una concentració silenciosa a la plaça d'Espanya

"Cap ciclista més accidentat, cap menys a casa". Sota aquest lema, els ciclistes convoquen una concentració dissabte a la plaça d'Espanya d'Alcoi per lamentar l'última mort d'un ciclista en carretera a mans d'un conductor que no estava en condicions.

Com els hem contat en Aramultimèdia, el passat 8 de juliol un home de 40 anys moria després de ser atropellat per un vehicle en la carretera que uneix Villena i Biar. El conductor no va parar a socórrer el ciclista, i a més, també va colpejar amb el vehicle el seu fill de 8 anys que, afortunadament, no va necessitar trasllat a un centre hospitalari, tot i que si va patir diverses contusions. Hores després de l'accident, la Guàrdia Civil localitzava i detenia al conductor, que en eixe moment va donar positiu tant en drogues com en alcohol. El conductor ha quedat en llibertat fins que se celebre el juí, però el jutge li ha retirat el carnet de conduir i l'imputa tres delictes: un d'homicidi per imprudència, altre d'omissió del deure de socors, i un tercer contra la seguretat viària.

Doncs bé, els ciclistes de les nostres comarques lamenten molt aquesta tragèdia, així com el degoteig continu de morts i accidents de ciclistes a les carreteres per falta d'imprudència. Des de la Unió Ciclista d'Alcoi fan una crida a la societat per incrementar "el respecte mutu entre conductors i ciclistes", i convoquen a una concentració silenciosa, aquest dissabte 14 de juliol a les 12 hores a la plaça d'Espanya d'Alcoi. El lema és "cap ciclista més accidentat, cap menys a casa", i animen a tots a assistir, si és possible, en bicicleta, per tal de donar "major notorietat a l'acte".