El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els cims de Mariola i la Font Roja a l'abast d'un clic

Vista des del cim de Montcabrer

Aquest Sender de Gran Recorregut té un total de 34 etapes, amb un desnivell de 26.400 metres i travessa les comarques del nord de la província d’Alacant.

El Montcabrer, el Benicadell o l'Aitana són alguns dels cims de la província d'Alacant que es poden visitar des de la pantalla de l'ordinador gràcies a un projecte impulsat des de la Universitat d'Alacant. En total més de 750 km de camins que han sigut digitalitzats a través de Google Maps, en part gràcies a la col·laboració de diferents grups i centres excursionistes de la província.

Aquest Sender de Gran Recorregut té un total de 34 etapes, amb un desnivell de 26.400 metres i travessa les comarques del nord de la província d’Alacant. Un treball ingent que s’ha desenvolupat in situ al llarg de cinc mesos i en el qual han participat més d’un centenar de persones.

Per a poder dur a terme aquest projecte s’ha emprat un dispositiu de Google, conegut com a trekker, que està format d’una motxilla amb bateries, un ordinador, un màstil i 15 càmeres que permeten capturar imatges en 360 graus. El sistema captura les 15 imatges simultàniament cada 2 segons.

El projecte permet visitar virtualment cims com l’Aitana, el Montgó, la Penya Migjorn, el Puig Campana, el Morro Blau, el Pla de la Casa, el Benicadell o el Montcabrer i també paratges que trobem al llarg del recorregut com Sa caseta des Moros, el Barranc de l’Infern, el Castell d’Aixa, el Penyal d’Ifac, els Arcs d’Atanços, la Cava Gran, les Fonts de l’Algar o els castells de Penàguila, Seta, Perputxent o d’Ambra entre molts d’altres indrets.

Voluntari amb el trekker per a enregistrar el recorregut.

Dificultats en el procés

Els treballs d’enregistrament es van dur a terme entre el mes de novembre de 2017 i l’abril de 2018 amb més de 90 dies d’eixides a la muntanya amb el trekkerJornades en què els portadors van haver de "jugar a amagar-se amb la meteorologia", com expliquen els coordinadors del projecte: "en més d’una ocasió ens va sorprendre una tempesta al mig de la muntanya. Això ens obligava a abraçar-nos la motxilla, tirar-nos una capa per damunt i esperar que passara la tempesta". El treball no ha estat exempt de dificultats, així, els coordinadors recorden que "el dia que més fred vam patir va ser a Banyeres, vam començar a gravar a la Font del Molí amb cinc graus negatius".