El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els clubs de la Vall d'Albaida parlen sobre paralitzar o no el futbol regional

L'horitzó del futbol Regional no pinta massa bé. Foto: Vicent Gandia
  • Els clubs de la Vall d'Albaida es pronuncien sobre continuar o aturar la competició de les seues respectives lligues
  • Molts partits ajornats, diversos positius per Covid que posen en perilla la continuïtat de la lliga.

Quan la competició domèstica està a les portes d’encetar la tercera jornada, les arpes de la Covid 19 comença a fer estralls a totes les categories del futbol valencià. Partits ajornats, augment considerable de casos positius de futbolistes a més de les precaucions sanitàries per haver estat en contacte amb positius està condicionant el normal desenvolupament de la competició de lliga. De fet, a poques hores que s’obriga una nova jornada són molts els partits que han quedat ajornats per Covid

Davant això, ARAMULTIMÈDIA ha volgut polsar l’opinió del futbol vallalbaidí sobre la situació candent que ens està afectat de ple. Són les veus autoritzades de cada club, referents que estan en primera línia de combat als quals els toca lidiar de prop amb el binomi esport-pandèmia. A tots ells els hem formulat les mateixes preguntes, referent a una triple relació Covid, Club i Federació i que anirem publicant en els pròxims dies. Arranquem hui amb una pregunta de rabiosa actualitat:

Quina solució li veus a tants partits suspesos després dels múltiples casos de positius de Covid que està havent al futbol valencià?

 

Elias Juárez

Per ordre de categoria de competició de major a menor, comencem amb Elias Juárez, delegat del SIA UD. Benigànim.

No queda una altra que adaptar-se de la millor manera possible a aquesta nova realitat que estem tots passant. Cal saber conviure amb la presència de la COVID-19 i per això cal normalitzar l'ajornament de partits. Pense que el primer que cal fer és complir rigorosament tots els protocols que l'RFEF i la resta de Federacions han realitzat per a prevenir possibles contagis practicant aquest esport, quan no es puguen, caldrà parar.
 

Nacho Cantó (foto web Deportivo Ontinyent)

Baixem ara a les categories regionals, en aquest cas la Primera Regional grup VIII on tenim a tres equips, el Deportivo Ontinyent, l'Ontinyent 1931 i el Montaverner. Començarem amb Nacho Cantó, entrenador del Deportivo Ontinyent.

La solució ara mateixa i, vist que la cosa està empitjorant, a curt termini seria ajornar la competició fins quan es puga garantir una continuïtat a la competició, esta jornada mateixa des de dijous ja n'hi ha 4 partits suspesos al nostre grup.

 

Roberto Bas

En la mateixa ciutat i en la mateixa categoria es troba l'Ontinyent 1931. El seu entrenador Roberto Bas ens dóna la seua apreciació sobre la suspensió o no de la lliga.
És un tema molt delicat. Jo continuaria per tota la feina acumulada i deixaria que la situació transcorregués de forma natural. Si cada setmana ens trobem que van eixint positius aleshores ja replanteges les circumstàncies.

Salva Estruch

Salva Estruch és l'entrenador de la UD. Montaverner, entitat de la Vall d'Albaida que també milita a la 1a Regional. El tècnic de Tavernes s'ha pronunciat sobre la idoneïtat d'aturar la lliga davant l'increment de casos en els últims dies.
Crec que hem de conviure amb la Covid de la mateixa manera que ho fem amb una grip. Si un equip no té cap positiu, no cal suspendre el partit. A més, el futbol és una escapatòria molt positiva, ja que es tracta d'un esport a l'aire lliure.

Rafa Vilaplana "Rafeta"

Canviem de categoria i ens quedem a la 2a Regional on hi ha un grup nombrós d'equips de la nostra comarca. Enceta el torn l'entrenador de l'Agullent, Rafael Vilaplana "Rafeta.
No li veig cap solució al que està passant, el problema serà quan un o diversos equips tinguen 4 o 5 partits ajornats, açò serà un caos i cada volta serà més complicat dur una seguida.
 

Ramón Francés

Ara és moment de saber l'opinió de Ramón Francés, president del CE Bocairent. Huit anys al front del club de les Covetes, lluitant any darrer any per donar-li futbol al seu poble. Ramón també ha contestat a la nostra pregunta.
Hauríem d'esperar-se un parell de setmanes i si va a més, s'hauria d'ajornar tal vegada fins passar Reis. Si no va a pitjor, es podria mantindré com fins ara, amb algun partit ajornat.
 

Pep Llopis

Precisament la Covid ha estat una de les causes que un nouvingut encara no s'haja estrenat en la competició. Parlem del Benigànim CF i representant al club ganxut hem entrevistat a Pep Llopis, secretari tècnic.
Estem en un moment delicat amb molts partits suspesos per jugadors que han donat positiu. Si aguantem dues o tres setmanes jugant i continua la situació, doncs es podria parar un mes o dos mesos i després reprendre la lliga. Si passat este temps, la pandèmia empitjora doncs s’hauria de suspendre la lliga i el pròxim any ja ens veurem.

 

Pablo Iglesias (facebook CF Aielo)

Un altre entrenador que estrena banqueta en l'actual exercici lliguer és Pablo Iglesias. L'exjugador de l'Olleria s'ha fet càrrec del conjunt de l'Aielo i també ens ha donat la seua visió del tema.
En una problemàtica no controlada en un àmbit social, les activitats no essencials no hauríem d'haver començat. Tot el món vol jugar, però la salut de les persones val molt més que la competició esportiva. És un risc innecessari ajuntar-se sense mitjans de protecció i amb 22 futbolistes cada setmana i sense haver-se fet cap de prova.