El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els col·legis públics obriran els caps de setmana per oferir activitats gratuïtes als escolars

Les empreses que organitzen les extraescolars als col·legis han vist reduïdes les matriculacions en vora un 70 per cent. Amb aquest projecte subvencionat per la Diputació i l'Ajuntament es vol donar suport a aquest sector, al mateix temps que s'ofereix una activitat lúdica i gratuïta per als menors. 

Totes les activitats es faran a l'aire lliure i seguint les mesures de seguretat. Tindran lloc dos caps de setmana al mes en els patis dels quatre col·legis públics. Tota la informació en les xarxes socials d'Escola Oberta a la Diversió.

Els quatre col·legis públics d'Alcoi obriran els seus patis durant dos caps de setmana al mes perquè els escolars de tota la ciutat puguen acudir, de manera gratuïta, a fer activitats lúdiques i d'oci. És l'Escola Oberta a la Diversió, subvencionada per l'Ajuntament d'Alcoi i la Diputació d'Alacant; i que organitzen les dos empreses d'extraescolars KayfrA+ i D3.

L'Ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació per a fer un projecte de suport escolar. El projecte total necessita 120.000 euros i confien aconseguir en la subvenció provincial de 90.000 euros. Amb aquests diners es vol finançar dos idees, la primera l'Escola Oberta a la Diversió: KayfrA+ i D3 organitzaran gimcanes i jocs populars als patis dels col·legis dos caps de setmana al mes. És totalment gratuït i no cal inscripció prèvia, però a l'entrada es farà un registre dels xiquets que hi participen. Tan sols cal estar atents a les xarxes socials de l'Escola Oberta per saber el programa de cada cap de setmana. El primer serà el pròxim 13 de novembre. 

Des del consistori expliquen que amb aquest projecte volen donar suport a empreses que s'han vist afectades per la situació. En aquest cas són les dos empreses que s'encarreguen de les activitats extraescolars als col·legis públics d'Alcoi, que han vist com la situació ha fet minvar en vora un 70 per cent les matriculacions. Amb la subvenció de la diputació també es vol fer un acord amb les acadèmies d'Alcoi perquè donen classes de suport gratuïtes, una idea que es presentarà pròximament.