El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els col·legis Sant Josep, La Milagrosa i Santa Maria d'Ontinyent celebren actes fallers als seus centres

Dansá de l'alumnat d'Infantil a La Milagrosa.
  • Tot i que no es podran celebrar les festes falleres com cal, els col·legis Sant Josep i La Milagrosa no han faltat a la cita i han posat la nota de color i soroll a la festa de cartó i pedra.

Els col·legis han posat el punt i final abans de les vacances de Sant Josep amb celebracions i activitats falleres plenes de creativitat, soroll i vistositat.

Així, el col·legi Sant Josep d'Ontinyent ha honrat el dia gran al seu patró amb activitats molt diverses que han anat des de treballs manuals, celebracions esportives, passant per la degustació de bunyols, missa i fins i tot una mascletà amb material reciclat emprant botelles de plàstic de diferent mida i sonoritat, amb pedretes i llegums a l'interior. A més, s'han fet servir efectes de so com 'flautes d'embolo", xiulets, globus i trons de confeti. Perquè no faltés cap element d'aquesta festa, els fallers majors han donat l'ordre amb el tradicional 'Senyor Pirotècnic, pot començar la mascletà'. Un esdeveniment que ha estat dirigit pel professor de música, Toni Hernández.

El col·legi La Milagrosa d'Ontinyent també ha celebrat la festa del cartó i pedra adaptant-se a les circumstàncies tan especials de la pandèmia. L'alumnat d'Infantil ha gaudit d'un esmorzar amb bunyols que ha precedit la tradicional dansà. Finalment, cada classe d'esta etapa educativa ha triat els fallers majors de 2021. Cap al migdia, els xiquets i xiquetes de 1r i 2n de Primària han organitzat una globotà que el mateix alumnat ha fet esclatar junts als seus professors Nati Doménech i Josep González.

Per la seua banda, el col·legi Santa Maria ha deixat de costat el foc i els coets per el protagonisme al campanar de la Vila del qual 's’ha construït una maqueta en 3D. Cada alumne ha pintat i ha preparat la seua part del campanar per poder muntar-lo'. A més, una Ofrena de flors a la Mare de Deu ha estat altra de les activitats de la jornada que ha conclós amb una “mascletà” amb instruments musicals a càrrec de l'alumnat de Primària. 

Us deixem amb tres vídeos de les mascletades dels col·legis Sant Josep i Santa Maria a més de la globotà de La Milagrosa així com imatges dels actes fallers dels tres centres.