El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els comerciants ompliran la 'bandeja' de plantes de colors en protesta per la situació del centre

Reunió d'AlCentro amb diversos membres d'associacions i entitats d'Alcoi que donen suport a les reivinidcacions
Convoquen a tots els alcoians a la concentració, dilluns 21 de març, a les 13,30 hores, a la plaça d'Espanya

Nova protesta dels comerciants per fer latent la situació del centre d'Alcoi. Però en aquesta ocasió no estan sols, han sumat suports d'altres entitats i associacions com els comerciants de Santa Rosa i la Zona Nord, la Federació de Comerciants o La Unión Alcoyana. Per què el missatge és que es necessita un projecte global, no sols per al centre, sinó per a tota la ciutat. Els comerciants convoquen a tots els ciutadans a participar en el nou acte de protesta, dilluns 21 de març. Una protesta en positiu en la que volen omplir la plaça d'Espanya de plantes amb flors de colors, per demostrar que el comerç dóna vida.

Després del dimecres de les persianes baixades, l'associació de comerciants del centre continua amb les seues accions reivindicatives en protesta per la situació del nucli històric. Però en aquesta ocasió han sumat molts suports, com s'ha vist en una reunió celebrada amb membres de l'Associació de Veïns del Centre, el Mercat de Sant Mateu, la Federació de Comerç d'Alcoi, les associacions de comerciants de Santa Rosa i la Zona Nord i la Unión Alcoyana. Perquè, segons expliquen des d'AlCentro, són "conscients de l'existència d'un problema que les institucions oficials pareixen no vore, i sobretot, convençuts de què és possible la recuperació no sols de la zona, sinó de qualsevol altra àrea de la Ciutat que puga tindre problemes puntuals similars".

Per això convoquen a tots els ciutadans d'Alcoi a una nova protesta, el pròxim dilluns 21 de març. "Una acció en positiu - expliquen des d'AlCentro - en la que volem dir a tot el món que el centre està viu, i que volem seguir vivint per estar, com des de fa més d'un segle, al servei de tots els alcoians". A partir de les 13,30 es concentraran en la plaça d'Espanya i, qui ho vulga, pot portar una planta amb flors de colors. "Cada establiment, veí, visitant o ciutadà que ho desitge, pot portar la seua i depositar-la amb nosaltres en la Bandeja, on quedaran exposades davant l'Ajuntament fins aproximadament les 13,45".

Des d'AlCentro expliquen que en la reunió celebrada amb les diferents associacions i entitats, es va parlar de molts aspectes que afecten la ciutat, com urbanisme, vivendes, solars, trànsit o seguretat. També va quedar latent que "no és un problema de tan sols un grup de persones, és un problema de la ciutat, dels seus habitants i dels possibles visitants". Per això consideren essencial que es consensue un projecte integral de ciutat, que revitalitze el centre i previnga situacions similars en altres barris, "i sobretot, per a saber quin futur de ciutat volem". Perquè "no considerem suficients ‘els pegats' que es fan en l'actualitat i que suposen actuacions puntuals que tan sols serveixen per ‘tapar forats', que no tenen el suficient calat i que no solucionen el problema de fons".

Per tot açò, els comerciants continuaran amb les seues accions reivindicatives i de suport, i demanen els polítics "que tinguen altura de mires suficient, per a deixar a un costat les seues visions individualitzades i se senten a treballar d'una vegada per totes, per la consecució d'un gran pacte que porte a un projecte global".