El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fixat el calendari comercial per a les nostres comarques de cara al 2019

El nou calendari inclou 11 diumenges i festius 'oberturables', aquests són: el 13 de gener (rebaixes), el 14, 19 i 21 d'abril, el 23 de juny, el 7 de juliol (rebaixes), el 12 d'octubre i els diumenges de desembre 6, 15, 22 i 29 de cara a la campanya de Nadal i Reis.

Aquells comerços de la Comunitat Valenciana que no es troben en una Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT), entre ells els de les comarques de l'Alcoià i el Comtat, ja tenen fixats el pròxim any 11 díes d'obertura en diumenges i festius. Així ho ha decidit l'Observatori del Comerç Valencià amb un acord que ha suscitat la disconformitat d'alguns representants del sector a la nostra comarca.

Des de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Comerç d'Alcoi evidencien certes reticències respecte d'aquestes dates. El seu president, Rafael Pérez, no estar d'acord amb el fet que "es vagen ampliant els festius", i assenyala com una de les principals raons la conciliació familiar. A l'hora de valorar les dates concretes, Pérez assegura que el petit i mitjà comerç està compromés en l'obertura en dates pròximes a la campanya de nadal i reis, encara que de les 11 dates proposades considera que hi ha alguns diumenges en què no els interessats obrir, en trobar-se en èpoques de l'any no especialment favorables per al comerç.

Al marge d'aquestes petites discrepàncies, el Conseller d'Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, Rafa Climent, ha valorat en acabar la reunió que el sector comercial valencià "s'ha pacificat" amb aquest acord.

Aquesta mena d'acords es prenen anulament, per tant la mesura solament afectarà l'anualitat de 2019. D'altra banda, l'acord concerneix únicament als comerços amb una superfície superior als 300 m2, els de menor superficie tenen la llibertat d'obrir tots els dies de l'any.