El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els contestans ja poden gaudir de l'acta notarial del miracle de la Mareta al Palau

A l'acte han participat Elisa Domenéch, Tècnica de Patrimoni cultural i museus de l'Ajuntament de Cocentaina; Josep Lluís Santonja, Director de l'Arxiu Municipal d'Alcoi; Reis Pascual i Cristian Barrachina, Presidents de la Pia Unió; Mireia Estepa, Alcaldessa de Cocentaina; i Toni Francés, Alcalde d'Alcoi.

El document forma part d'una xicoteta exposició on es pot veure el llibre de l'acta notarial i un panel que conté l'explicació i traducció d'aquest document. Tot al vídeo.

El 22 de març va tenir lloc al Saló d'Ambaixadors del Palau Comtal de Cocentaina la presentació oficial de l'acta notarial de la Mare de Déu. Aquesta, data del 1520 i recull el suposat miracle de les 27 llàgrimes de sang.

El document històric havia estat en possessió de l'arxiu alcoià fins al 2 de gener d'aquest any. Ara, amb motiu del 500 aniversari del miracle i la declaració de l'Any Sant a Cocentaina, ambdós consistoris treballaren coordinadament per què, finalment, el document poguera traslladar-se a terra contestana.

El resultat, tal com s'esperava, ha sigut un èxit. Cocentaina ha aconseguit que el document vinga a la Vila Comtal de manera provisional fins al 30 de desembre del 2020 amb totes les mesures de seguretat i conservació necessàries.

A més, es començarà a treballar en la seua digitalització i amb l'edició de facsímils perquè sempre puguen estar a l'abast de tots els contestans devots.

ARAMULTIMÈDIA ha estat a la presentació d'aquest document tan significatiu de tots els contestans i contestanes i t'ofereix aquest vídeo.