El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els contestans presenten 11 propostes per al municipi

La votació de les propostes definitives serà a partir del 20 de febrer. Enguany, després de dos anys per la pandèmia, es recuperarà la votació física amb la instal·lació d'una urna en un espai municipal.
 

Nous jardins o arreglar els antics, nous aparcaments, reconeixements als socarrats o fins i tot un llibre sobre el pare Torró. Les propostes que han fet els contestans per als pressupostos participatius són molt variades. Ara han de superar la valoració tècnica abans de passar a la votació final.

L'Ajuntament de Cocentaina ha fet públiques les propostes que han presentat els contestans als pressupostos participatius, i que són un total d'11. Són molt variades i afecten diferents aspectes de la ciutat, tot i que hi ha vàries encaminades a la recuperació d'algun aspecte cultual o patrimonial, així com reconeixements socials. Les propostes concretes, que també es poden consultar ací, són les següents:

 1. Crear un jardí horitzontal amb herbes aromàtiques i medicinals a la zona del polígon de l’Alcúdia.
 2. Restaurar el parc de persones majors del costat del Centre Social Real Blanc amb imatges de còmics de Marvel.
 3. Catalogar i posar en valor les cares d'aigua del nucli històric.
 4. Col·locar 11 murals Socarrats al nucli antic.
 5.  Fer un monument escultòric a les víctimes de la Covid-19.
 6.  Fer una zona d'aparcament a la pedania dels Algars.
 7.  Instal·lar un sistema de megafonia al Poliesportiu municipal. 
 8. Publicar un llibre sobre el pare Torró.
 9. Recuperar els cabuts de Cocentaina.
 10. Recuperar i adequar la séquia del sender de la Palisana.
 11.  Senyalitzar la Via Verda per a bicicletes


Ara han de passar la valoració tècnica per a vore quines són viables, i la regidora de participació Maite Valls avança que algunes no ho seran per diferents motius, "perquè no són competència municipal, perquè s'haja d'actuar en propietats privades o perquè la proposta es puga entendre com una subvenció". Però valora molt la participació ciutadana, "sense la qual no seria possible portar a terme aquest procés democràtic en què la ciutadania participa en la gestió municipal decidint de manera directa a què es destina una part del pressupost".

Quan es determinen les propostes finals s'obrirà el termini per a la votació, que serà entre el 20 i el 26 de febrer. Destacar que enguany es recuperarà la votació presencial amb la instal·lació d'una urna física en un lloc concret.