El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els dissenys dels alumnes de l’EASD Alcoi arriben als aparadors del Centre Comercial Alzamora

Tres alumnes exposen les seues creacions, propostes molt diferents entre elles i que ens permet conéixer de prop el talent dels estudiants de l'EASD Alcoi.

Els treballs finals de Georgina Sansalvador, Guillermo Martínez i Lourdes María Megías estan exposats a la segona planta del centre comercial d’Alcoi perquè el gran públic puga veure de prop els dissenys que realitzen els estudiants de l’EASD Alcoi.

Al vídeo cadascun dels dissenyadors ens explica la seua col·lecció, la seua font d’inspiració i com han pogut dur a terme aquests treballs finals realitzats durant el seu últim any a l’EASD Alcoi. Georgina Sansalvador i Lourdes María Megías van cursar el Cicle Formatiu de Grau Superior Estilisme d’Indumentària i Guillermo Martínez és graduat en Disseny de Moda.

Sansalvador inspirada per la cultura maia, crea IK, una aposta per la moda sostenible, còmoda, atemporal i reciclable. Roba completament natural utilitzant lli i cànem tintats per ella mateixa amb matèries orgàniques. Aquest projecte ha tingut ja un gran reconeixement en l'àmbit local i nacional.

Per la seua banda, Megías presenta una col·lecció basada en l’art cinètic, produint l’efecte de moviment a partir de la superposició de materials, el contraste entre els colors i la linealitat de les peces. La graduada de l’EASD Alcoi ara treballa com a dissenyadora d’accessoris en una empresa alacantina.

Per últim, Martínez mostra una col·lecció de vestits de gala inspirats en l’època daurada de Hollywood. Veiem uns dissenys elegants i amb molta pedreria. Poc després de la realització d’aquest treball final Martínez començà les seues pràctiques en el taller d’alta costura de Lorenzo Caprile en Madrid on a hores d’ara continua fent faena. 

L’EASD Alcoi espera que amb aquesta exposició els alumnes guanyen visibilitat i tinguen un poc més fàcil la seua inserció laboral. María Ángeles Fresneda, coordinadora del departament de Moda de l’EASD Alcoi, reconeixia que el més important per a ella és que “contracten als meus alumnes”.