El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els dos Premis d'Investigació Jove són alumnes de l'IES Andreu Sempere

Els Premis d'Investigació Jove els atorga la Federació d'Instituts d'Estudis del País Valencià, FedinesPV; i Escola Valenciana. Col·laboren la Institució Alfons el Magnànim i Caixa Popular.
 

Són Laura Ferrer, de 1r de Batxillerat, per un interessant treball sobre la Gelotofòbia; i Andrei Raya Bocharnikov, de 4t d'ESO, per un pragmàtic estudi per a incrementar la producció d'energia renovable en Alcoi. Són els dos premis que atorga la Federació d'Instituts d'Estudis del País Valencià i Escola Valenciana, i que en aquesta edició es queden en el mateix institut alcoià.

És la segona edició d'aquest premi, que vol reconéixer l'esperit i el treball de recerca dels estudiants, valorant la vinculació amb el territori i el foment de la llengua pròpia. S'han presentat 10 investigacions d'arreu la Comunitat Valenciana, i s'atorguen dos premis, un per a la modalitat d'ESO i altra per a Batxiller. Doncs bé, Alcoi està d'enhorabona perquè els dos joves investigadors premiats són estudiants de l'IES Andreu Sempere.

El premi en la modalitat d'ESO és per a Andrei Raya Bocharnikov, alumne de quart, pel seu treball "Propostes per a la millora de la producció d'energia renovable en Alcoi". En el vídeo ens explica com ha estudiat diferents possibilitats que poden ajudar a incrementar la producció d'energia renovable, amb la voluntat de l'Ajuntament.

I el premi de Batxillerat és per a l'alumna de primer, Laura Ferrer Carbonell per "Gelotofòbia", un interessant treball sobre la por irracional a què la gent parle, xafardege o es riga de tu. Ha fet a més un estudi en l'IES Andreu Sempere per a saber el nivell de fòbia i no ha detectat casos patològics, tot i que sí certa por social. També ha interrogat als professors i ha vist que no sabien massa sobre la malaltia en si, però s'han compromés a posar-se les piles.

Els dos joves han guanyat un premi en metàl·lic de 500 euros per a cadascun, i les seues investigacions es publicaran en la revista Bastida. El centre educatiu també ha rebut un lot de llibres. Els premis els promouen la Federació d'Instituts d'Ensenyaments i Escola Valenciana, amb el suport de l'Institut Alfons el Magnànim i Caixa Popular.