El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els ecologistes demanen més promoció de la línia Alcoi-Xàtiva als webs municipals

Acció reivindicativa a l'estació de Xàtiva / Guanyar Cocentaina

Al web de l'Ajuntament i la regidoria de Turisme d'Alcoi no es fa cap menció al tren com a mitjà de transport per a arribar a la ciutat.

En el cas de Cocentaina, el tren apareix referenciat als webs de Turisme i Fira de Tots Sants, però sense incloure l'horari dels trajectes.

Dels 12 pobles de la línia ferroviària entre Alcoi i Xàtiva, només 4 informen dels horaris als seus serveis webs municipals. Així ho fa constar la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, que insta els ajuntaments a què "exigisquen millorar la línia i que s'impliquen en fomentar el tren".

Els ecologistes han comprovat que a les pàgines web de 6 dels municipis per on passa el tren no s'ofereix cap informació sobre l'existència d'aquest mitjà de transport. Es tracta d'Alcoi, Agres, Bufali, Montaverner, el Genovés i Xàtiva, que no fan cap referència a aquest servei ni en la seua web principal, ni en els webs d'informació turística.

En canvi, en el web d'altres quatre ajuntaments (Ontinyent, Albaida, la Pobla del Duc i Benigànim) sí que apareixeria informació sobre el servei, inclosa la taula actualitzada d'horaris. Les altres dues poblacions (Cocentaina i d'Agullent) no faciliten cap informació sobre el tren ni altres mitjans de transport públic, però almenys sí que en fan referència en les pàgines web municipals de turisme, en l'apartat "Com arribar".

Alcoi i Cocentaina

En el cas particular d'Alcoi, consideren "lamentable" que en l'apartat de 'Com arribar a Alcoi' "no només no esmenten el ferrocarril, sinó que tampoc fan referència a cap altre mitjà de transport públic". Quant a Cocentaina, valoren que en els dies de celebració de la centenària Fira de Tots Sants es reforça el servei ferroviari i sí que es fa una publicitat especial per a fomentar l'ús del tren per a arribar a Cocentaina.

Tot i això, l'apartat d'horaris de transport públic de la pàgina web de la Fira de Tots Sants no està actualment actiu. Quant al servei web de turisme, en l'apartat 'Com arribar' inclou el transport públic i, en concret, la línia de tren Alcoi-València, però no reprodueix els horaris.