El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els ecologistes demanen ampliar l'espai de vianants en Alcoi per complir amb el distanciament social

Vorera de l'avinguda País Valencià.

La Carrasca-Ecologistes en Acció ha alertat sobre una particularitat dels carrers alcoians que podria dificultar el distanciament social: l'amplària de la major part de les voreres "és insuficient per a garantir una distància mínima de 2 metres entre persones". Demanen doncs una ampliació de l'espai de vianants, que en el cas de les voreres hauria de ser d'una amplària almenys de 3,5 metres.

Plantegen diferents mesures en aquest sentit, una d'elles serà instal·lar cossiols o jardineres per a ampliar l'espai dels vianants (tal com es va fer al carrer de Sant Llorenç). També reduir carrils de circulació a les calçades, destinant-los provisionalment a carrils per a bicicletes o a l'ampliació de les voreres si aquestes no tenen l'amplària necessària.

Una altra mesura seria la d'establir carrers reservats a vianants i ciclistes, tancats al trànsit de pas de vehicles motoritzats. Són partidaris també d'evitar les aglomeracions de vianants en els semàfors, per exemple amb la reducció dels temps d'espera. També proposen campanyes a favor dels desplaçaments actius en substitució de l'automòbil i de promoció de la compra de proximitat. Per últim parlen de controlar de manera efectiva la limitació de la velocitat i establir carrers amb velocitat limitada a 20 o 30 km/h.

Recorden des de la colla ecologista que aquestes mesures "són útils també per a fer front a l'emergència climàtica, una amenaça socialment no tan perceptible, però que és terriblement perillosa per a la humanitat".