El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els edificis del Campus d’Alcoi de la UPV protagonistes d’un documental

Edifici del Viaducte del Campus d'Alcoi de la UPV / Foto: Frame del documental "Piedras que hablan. El Campus, historia y arquitectura"

Algunes de les construccions del campus són pràcticament centenàries, l’Edifici del Viaducte és del 1923.

"Piedras que hablan. El Campus, historia y arquitectura" és el documental presentat pel Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València, que narra la història dels edificis que conformen el campus. Una oportunitat per saber el que han viscut i l'evolució que han patit al llarg dels anys.

El Campus d’Alcoi de la UPV estrena el documental "Piedras que hablan. El Campus, historia y arquitectura". Un repàs històric per l’arquitectura de les construccions que formen part del campus i, per descomptat, de la història d’Alcoi. En aquest audiovisual podem gaudir de vistes aèries dels edificis i conéixer tots els usos que han tingut els edificis de Ferrandiz, Carbonell i el Viaducte.


El director del UPV Campus d'Alcoi Museum, Juan Francisco Picó, subratlla dos aspectes importants del documental. El primer que gràcies a la tecnologia audiovisual podem gaudir d’imatges i perspectives dels edificis que no podríem veure d’altra forma i que són sorprenents. I per altra banda, el saber els usos que han tingut els edificis des de la seua creació i les vivències de les persones que els utilitzaven. “La història enriqueix les nostres pròpies arrels i un acaba interactuant als espais amb altra energia si coneix la història dels edificis”, conclou Picó.


"Piedras que hablan. El Campus, historia y arquitectura" ha sigut guionitzat per Picó i narrat per l’actor d'Alcoi Juli Cantó. Els passodobles alcoians que acompanyen la veu de Cantó i les imatges del campus han sigut gravats per l’Agrupació Musical EPSA, formada íntegrament pels alumnes del campus. El documental està disponible al canal de Youtube del Campus d'Alcoi de la UPV al igual que el making off.