El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els empresaris alcoians poden optar a ajudes d'entre 1.000 i 4.000 euros per cada persona que contracten

Reunió del Consell Econòmic Social on l'alcalde Toni Francés ha anunciat les ajudes. Imatge facilitada per l'Ajuntament.
  • Per un contracte de 6 mesos a jornada completa: 1.000 euros
  • Si la persona contractada és dona, aturada de llarga durada, major de 55 o menor de 30: 1.500 euros
  • Contracte indefinit o conversió de temporal a indefinit: 3.000 euros
  • Contracte indefinit a dona: 4.000 euros
  • Autònoms i micropimes que mantinguen als treballadors durant 1 any després de l'ERTO: 1.500 euros

L'Ajuntament ha previst un total de 200.000 euros per aquestes ajudes. Els contractes s'han de formalitzar entre l'1 de setembre i el 30 de novembre d'aquest 2020.

L'Ajuntament d'Alcoi planteja unes noves ajudes per a fomentar l'ocupació a la ciutat. Es tracta d'ajudes directes als empresaris per cada persona que contracten entre l'1 de setembre i el 30 de novembre.

En concret, seran 1.000 euros per als contractes de 6 mesos a jornada completa; i 1.500 euros si les persones contractades són majors de 55 anys, menor de 30, dona, o està aturada des de fa temps. Si el contracte és indefinit, l'ajuda és de 3.000 euros, i si la persona contractada de manera indefinida és dona, l'import és de 4.000 euros.

Però no sol contractació nova. Per un contracte temporal que passa a ser indefinit es pot demanar una ajuda de 1.500 euros; i si la persona contractada és dona, són 2.000 euros. I pel que fa a autònoms i micropimes que han fet un ERTO, poden optar a 1.500 euros si mantenen als treballadors afectats durant almenys 1 any després de finalitzar l'expedient de regulació.

Poden optar empreses i entitats sense ànim de lucre, però han de complir certes condicions. Han d'estar al corrent de les obligacions fiscals i laborals, i el seu centre de treball ha d'estar a Alcoi. També les persones contractades han d'estar empadronades a Alcoi com a mínim des de principis d'aquest 2020, estar inscrit en el LABORA, i no haver estat contractada per l'empresa en el primer semestre d'enguany. Els contractes també han de suposar "un increment net de la plantilla". Tot i que les ajudes es preveuen per a contractes de jornada concreta, també podran accedir a la subvenció els contractes de jornada parcial amb la corresponent reducció de la subvenció. El termini per a sol·licitar-les s'obrirà el pròxim mes de setembre.

L'alcalde Toni Francés diu que "sabem de l'esforç que tots han realitzat als últims mesos, treballadors i empresaris i de la incertesa que provoca la pandèmia, per això, ara més que mai, l'Ajuntament ha de posar tots els seus recursos a l'abast de les persones. Setembre és un mes important perquè finalitzen molts ERTO pel que volem estar al costat de les empreses que fomenten l'ocupació i ajudar amb la col·laboració de tots els actors socials, en l'ocupació de les alcoianes i alcoians".