El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els empresaris de Cotes Baixes demanen prioritat en la construcció de la rotonda nord d'accés a Alcoi

Accés nord a Alcoi, amb un camió que generà un embús.

L'empresariat del polígon industrial de Cotes Baixes ha mostrat la seua 'sorpresa' en conèixer que l'Ajuntament prioritzarà la construcció de la rotonda d'accés sud a Alcoi per davant de la d'accés nord, punt d'entrada aquest últim a Cotes Baixes. Consideren que l'absència d'actuacions genera problemes de seguretat i constants embussos de trànsit.

"Es tracta d'una obra pactada des de fa 4 anys" reconeix Juan Ramon, president de l'empresariat de Cotes Baixes, en referència a la construcció de la rotonda. No obstant això, aquesta és només una de les reivindicacions que els empresaris, integrats en FEDAC, demanen per al seu polígon.

Una d'aquestes és la finalització de les obres per comunicar els carrers A i B, amb trams sense asfaltar, i que s'hauria d'haver finançat amb la línia d'ajudes impulsada per l'IVACE a finals de 2017, recorden els empresaris. També sol·liciten que es millore l'accés a la zona baixa del polígon i així com el pas de l'autobús urbà, que permetria a les persones treballadores accedir amb servei públic fins a les seues empreses.

Carril bici

Una de les actuacions que es va poder finançar amb les ajudes autonòmiques fou la construcció d'un carril bici al llarg del polígon, mesura que consideren 'una mala idea'. Argumenten que el carril no és idoni "per motius d'operativitat per a la càrrega i descàrrega de camions, i també per seguretat dels mateixos ciclistes".