El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els empresaris de la comarca donen suport al Pla d'Acció Territorial sempre que no es paralitze per un canvi de govern

Presentació del PAT a Alcoi

Natxo Gómez, president de la patronal FEDAC: "Tenim ja molta experiència en aquest tipus d'anuncis i plans. Els empresaris necessitem seguretat i garanties que estarà per damunt de la política, i si en el futur canvia el color polític, que no s'abandone el projecte". 

Alcoi ha acollit aquest mes de gener la presentació del Pla d'Acció Territorial de les Comarques Centrals, un estudi a llarg termini on detallar les singularitats de la zona i les necessitats de projectes o inversions. Les comarques centrals és una de les 4 àrees triades per la Generalitat Valenciana per a posar en marxa un PAT, i l'única fora de les grans àrees urbanes; i des de la Federació Empresarial de l'Alcoià i el Comtat, FEDAC, es mostren satisfets per l'elecció. El president de FEDAC Natxo Gómez diu que "ser dels primers demostra que som unes comarques unides i que compartim necessitats, arrels culturals, sectors productius i infraestructures. Eixa sintonia entre municipis i infraestructures només ens aportarà coses bones".

Però des de FEDAC també alerten que aquest tipus de projectes no poden estar subjectes al "color polític de qui governe en la Generalitat", i per això reclamen garanties que tot continuarà endavant governe qui governe.

Així també demanen que no es paralitze cap altra acció o inversió mentre s'elabora el PAT, perquè com diu Natxo Gómez, "no podem estar esperant que s'aprove el PAT per actuar i invertir en el tren, en els polígons industrials o en les necessitats més urgents per al nostre territori. No podem caure en la trampa de la planificació que pot fer-se eterna per la burocràcia".