El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els empresaris de les nostres comarques es preocupen per la seguretat industrial

FEDAC participa activament en la nova campanya autonòmica per a potenciar la Seguretat Industrial en les empreses. No sols està involucrat en les meses de treball sinó que ara també participa en la Cambra de Comerç en una jornada per a explicar als empresaris com millorar la seua seguretat en les indústries.

La Federació d'empreses de l'Alcoià i el Comtat, FEDAC, ha participat de manera activa en la jornada sobre seguretat industrial que se celebra aquests dies a la Cambra de Comerç d'Alcoi. El president de FEDAC Natxo Gómez ha presentat en la trobada la importància de la seguretat industrial per a les empreses de les nostres comarques, al mateix temps que mostrava les dificultats amb les quals es troben per aplicar les noves normatives.

La trobada serveix per a traslladar als empresaris la campanya informativa dissenyada pel Consell Valencià de Coordinació de la Seguretat Industrial. Es busca la implicació positiva dels diferents agents per assegurar que les empreses compleixen amb la normativa de seguretat industrial en tota classe d'instal·lacions. Des del Consell Valencià s'han fet diverses meses de treball per a definir les accions a posar en marxa, i en totes elles ha estat representada FEDAC; interessada per la qüestió. Així, per exemple, s'ha determinat una marca identificativa de la campanya on es puguen adherir totes les empreses, sota el lema "SI, Seguretat Industrial, sempre".

I s'ha elaborat tres guies dirigides en concret a instal·lacions domèstiques, establiments comercials i hostaleria, i finalment establiments industrials. En aquestes guies es concreta què és la seguretat industrial, com afecta els usuaris, quines instal·lacions es veuen afectades i qui intervé en el procés, siga instal·ladors, mantenidors, projectistes o organismes de control i inspecció.

Perquè la normativa en Seguretat Industrial és complicada i des de FEDAC es vol facilitar el seu enteniment a les empreses perquè estiguen al dia. Per exemple, hi ha requisits comuns a tota mena d'empreses, com tindre registrades les instal·lacions en els serveis territorials, i fer un manteniment i revisió periòdics dins dels terminis establerts i amb el certificat d'inspecció corresponent.