El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els empresaris del metall de les comarques, preocupats per l'increment desmesurats dels preus

Imatge faclitada per ASEMAC

L'Associació d'Empresaris del Metall de l'Alcoià i Comtat alerta dels problemes que pateix el sector amb l'increment de preus en matèries primerenques i transport.

L'alumini ha apujat el seu preu un 69 per cent, i l'acer quasi el dobla, un 97 per cent. És la matèria primerenca dels empresaris del metall i alerten de problemes greus en el sector.

ASEMAC és l'Associació d'Empresaris del Metall de l'Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla, federada dins de FEDAC. Es mostren molt preocupats per l'increment del preu dels metalls en l'últim mes. En maig, i segons la borsa de metalls de Londres, l'alumini ha registrat un increment del preu del 69 per cent, i l'acer del 97 per cent. "Aquests preus, lamentablement, continuen pujant i es desconeix quan serà la desacceleració", expliquen des de l'associació d'empresaris, "unes xifres inassumibles per al procés de producció de les empreses d'ASEMAC".

L'increment de preus no és l'únic problema del sector. Les navilieres han reduït el nombre de viatges i el preu del transport també ha pujat. Els terminis per aconseguir les matèries primerenques s'ha incrementat en mesos i les empreses han de renegociar les dades d'entrega amb clients i proveïdors.

Alfonso Díaz, gerent d'Indústries Seguí d'Alcoi i president d'ASEMAC, explica que tots aquests problemes són una "amenaça que va a convertir-se en falta d'abastiment. D'allargar-se molt més aquesta situació pot produir-se una situació de col·lapse, amb la corresponent pèrdua de comandes i fins i tot el tancament d'empreses".