El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els empresaris d'oci nocturn demanen una solució provisional al seu tancament

Diversos pubs tancats a Alcoi

El 18 d'agost la Generalitat va decretar, entre altres mesures, el tancament dels locals d'oci nocturn, com pubs i discoteques. En principi fins al 8 de setembre, però s'ha prorrogat durant tres setmanes més, fins al 29 de setembre de moment.

Una trentena de propietaris de pubs i discoteques d'Alcoi, Cocentaina i Muro, mitjançant l'Associació Turisme Alacant Interior, reclamen "un gest de bona voluntat" dels consistoris per a poder obrir en les mateixes condicions que les cafeteries.

L'Associació Turisme Alacant Interior reclama a les administracions locals de les nostres comarques que estudien solucions al tancament dels locals d'oci nocturn. Els propietaris d'aquests negocis, almenys una trentena d'afectats a l'Alcoià i el Comtat, volen alguna mesura transitòria que els permeta obrir amb les mateixes mesures que cafeteries i bars.

Mauro Rodríguez Vilaplana, un dels empresaris afectats, reclama "un gest de bona voluntat, com feren la major part dels ajuntaments en la fase 1, quan ens van permetre tindre una terrassa a l'exterior".

Perquè els empresaris consideren que poden obrir amb taules separades, distància de seguretat entre clients i tancament a l'una de la matinada. "No té per què haver en els nostres locals més problema que els que pot haver en bars i cafeteries, ja que l'activitat seria la mateixa", explica Mauro Rodríguez. "Que ens deixen treballar, que puguem obrir a les vesprades de manera temporal i amb totes les mesures de seguretat per a evitar contagis, però que no assenyalen a tot un col·lectiu i els deixen sense poder adaptar-se a una realitat canviant".