El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els escenaris més representatius de la Guerra Civil a Alcoi, ara en una ruta guiada

El refugi de Sant Tomás, el Círculo Industrial, l'economia de guerra, les marques de metralla del 'Monte de Piedad', l'Hospital Suec-Noruec...

ARAMULTIMÈDIA ha estat a la primera d'elles i ofereix un complet vídeo amb les explicacions del guia i historiador, Gabriel Guillem. El lloc que més ha impressionat als visitants ha estat la visita al refugi de Sant Tomás. 'Descobreix Alcoi en temps de Guerra' es podrà gaudir tots els dissabtes de maig

Vora 40 persones ja saben com fou l'Alcoi dels temps de la Guerra Civil gràcies a la ruta guiada que ha posat en marxa la Regidoria de Turisme. Aquesta ruta es podrà veure tots els dissabtes d'aquest mes de maig. Per a totes les rutes cal inscriure's a la web de turisme. ARAMULTIMÈDIA ha estat a la primera d'elles i ofereix un complet vídeo amb les explicacions del guia i historiador, Gabriel Guillem.

Els llocs que s'han seguit per 'Descobrir Alcoi en temps de Guerra' han sigut la Plaça Vicent Andrés Estellés, des d'on s'ha explicat l'Observatori de la Serreta i l'Hospital Suec Noruec. En el Círculo Industrial s'ha parlat de la Caserna de la CNT, la col·lectivització d'empreses, els mitjans de propaganda antifeixista, i 'el terror'. També s'han visitat llocs com el 'Monte de Piedad', la Placeta Ferrandis i Carbonell o l'antiga fàbrica del Bambú. El lloc que més ha impressionat als visitants ha estat la visita al refugi de Sant Tomás.

Aquestes rutes substitueixen a les realitzades des del 3 de febrer al 28 d'abril, Alcoi dels Moros i Cristians, amb un total de 13 visites, 244 assistents en total, dels quals han sigut 114 alcoians, 79 de la Comunitat Valenciana, 49 turistes nacionals de fora de la Comunitat Valenciana i 5 turistes estrangers. Durant juny es passarà a descobrir La Ciutat Dormida, és a dir la ruta pel cementeri, de juliol a novembre la Ruta Europea del Modernisme i al desembre serà el torn per als més xicotets, de la mà de Tirisiti.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, afirma que "treballem per a dinamitzar la destinació amb activitats que atraguen visitants, i les rutes Descobreix Alcoi estan sent un bon exemple de producte desestacionalitzador, que a més es treballa per a adaptar a diferents temàtiques per a aconseguir que el turista repetisca la seua visita a la nostra ciutat".