El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els escolars presenten les seues propostes en el segon any consecutiu del projecte ‘Educació per a la participació’

Els escolars presenten les seues propostes en el segon any consecutiu del projecte ‘Educació per a la participació’ / Ajunt. Alcoi
Aquesta iniciativa, busca conscienciar els alumnes de primària al voltant de la importància de la participació ciutadana

Dins del projecte ‘Educació per a la participació’, els escolars, per segon any consecutiu, tenen el permés de tindre els seus pressupostos participatius.

L'Ajuntament d’Alcoi, per segon any consecutiu ha portat endavant, el projecte ‘Educació per a la participació’ amb el qual es busca conscienciar els alumnes de primària al voltant de la importància de la participació ciutadana.

Els escolars, representats per 3 de cada col·legi de totes les classes de 5é de primària han presentat les seues propostes i han mostrat el treball que han estat fent durant un el mes de maig al voltat de conceptes imprescindibles per a la participació com la solidaritat, igualtat de gènere, bé comú, diversitat i convivència.

Les propostes que han prioritzat entre totes les classes i el CLIA -Consell Local d’Infància i Adolescència- ja havien passat la fase de viabilitat i ara es faran les activitats per ordre de prioritats amb un pressupost total de 20.000 euros.

Maria Baca, regidora de Democràcia Participativa, diu que “la iniciativa ha fet ús d’unes dinàmiques grupals amenes que han afavorit la presa de consciència sobre valors com la solidaritat, el bé comú o la convivència”. El fi d’aquest projecte és “constituir les escoles com espais relacionals i de construcció de democràcia, promoure els processos de consciència crítica, i al mateix temps donar a conéixer els Pressupostos Participatius”.

Els centres que participen en la iniciativa són: els col·legis públics El Romeral, Sant Vicent, Horta Major i Miguel Hernández; així com els centres concertats Sant Vicent de Paül, Sant Roc, Sagrada Família, La Presentación, Salesià Sant Vicent Ferrer, Salesià Joan XXIII, Santa Ana i José Arnauda.