El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els estudiants avaluaran el compromís mediambiental dels comerços alcoians

L'objectiu és que es reduïsca l'ús de bosses de plàstic als comerços de la ciutat.

El ple municipal d'Alcoi va aprovar en 2019 una moció amb la qual l'Ajuntament es comprometia la posada en marxa una bateria de 13 iniciatives de caràcter mediambiental, entre les quals es trobava l'aplicació d'aquests segells per a comerços. 

Alumnes dels IES Pare Vitòria, Andreu Sempere i CEIP Sant Vicent es convertiran en 'avaluadors' de les bones pràctiques mediambientals dels comerços de la ciutat. L'acció s'emmarca dins del projecte 'Desplastifica't', i amb ella s'atorgaran segells distintius als comerciants que complisquen amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Des d'infantil fins a segon de batxillerat; alumnes de totes les edats formaran part de l'acció. A partir de l'inici d'aquest curs, els estudiants han estat treballant en l'elaboració d'un qüestionari que hauran d'omplir els comerciants que s'oferisquen voluntàriament. El qüestionari estipula diferents apartats per tal d'esbrinar, per exemple, el volum de plàstics que s'usa en aquests comerços, l'índex de consum elèctric, el volum d'emissions de CO2... "Es tracta d'una presa de contacte per conéixer en quin grau de bones pràctiques es troben els comerços", assegura Isabel Bernabeu, del CEIP Sant Vicent.

Passats uns mesos d'aquest primer contacte, els alumnes hauran de tornar als establiments per tal de conéixer quines accions s'han corregit, atenent la possible reducció de plàstics i residus, i avaluant els canvis en la factura de la llum. Des de l'Ajuntament s'informarà mitjançant les diferents entitats comercials al voltant de la campanya.

La vicedirectora de l'IES Andreu Sempere, Carmen Calabuig, recorda que el programa 'Desplastifica't' és un projecte nascut de la xarxa d'escoles Unesco a l'estat espanyol, que busca conscienciar a la població per a reduir l'ús de plàstics i caminar cap a una societat més sostenible.

Cal recordar que el ple municipal d'Alcoi va aprovar en 2019 una moció amb la qual l'Ajuntament es comprometia la posada en marxa una bateria de 13 iniciatives de caràcter mediambiental, entre les quals es trobava l'aplicació d'aquests segells per a comerços. El disseny del distintiu que s'atorgarà als comerços l'estan elaborant els mateixos alumnes.

Presentació de la iniciativa a l'Ajuntament d'Alcoi.