El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els estudiants de Magisteri de la UA podran acabar els estudis a Alcoi

Reunió entre UA i Ajuntament d'Alcoi / AM

Segons informa la UA, es mantindran les assignatures troncals i se’n reduiran les optatives.

Les negociacions i compromís entre estudiants, ajuntament i Universitat d’Alacant han fet que els estudiants que cursen Magisteri en Educació Infantil al Campus d’Alcoi de la UA puguen acabar els seus estudis a les nostres comarques.

Segons informa la UA, es mantindran les assignatures troncals i se’n reduiran les optatives. Asseguren que "és molt complicat" oferir al complet les assignatures optatives de tots els itineraris a Alcoi, per aquest motiu s’ha acordat reduir aquestes opcions per a fer viable que puguen impartir-se fora del campus alacantí. No obstant això, la rectora, Amparo Ferrando, manté que "l’estudiantat que ho desitge podrà accedir a la resta d’itineraris desplaçant-se a Alacant".


Toni Francés, alcalde d'Alcoi, indica que "des de l’Ajuntament estem contents pel resultat obtingut". Francés sosté que el Campus d’Alcoi "dóna possibilitat a molta gent de la comarca de poder fer els estudis sense haver de fer grans desplaçaments que, de vegades, suposen moltes dificultats".


En la reunió, a la qual va assistir prop d'un centenar d’estudiants (una vintena de manera presencial i la resta de manera telemàtica) un dels aspectes que més van destacar va ser el compromís dels docents i la qualitat de la formació que rebien, un aspecte que ha servit a la rectora per a reforçar l’aposta per aquests estudis i per a complir amb la promesa que "tot l’alumnat del Campus d’Alcoi puga finalitzar en aquesta ciutat els estudis que està cursant".


La rectora, Amparo Navarro, ha destacat que el compromís "ha sigut possible gràcies a la coordinació i l’esforç de la mateixa Universitat a través de la Facultat d’Educació i els vicerectorats amb competències en Estudis i en Estudiants, i pel suport del consistori alcoià que ha mostrat l’interés en la impartició dels quatre cursos del grau".