El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els estudiants del Pare Arques viatgen amb el Tren dels Anglesos

Totes les activitats que es facen dins del projecte compliran les mesures sanitàries per la Covid--19.
 

L'institut contestà inicia un projecte d'innovació educativa perquè els alumnes coneguen el que va suposar la construcció i funcionament del conegut com el Tren dels Anglesos, "tant en l'àmbit d'infraestructures com en l'àmbit humà".

L'IES Pare Arques de Cocentaina enceta un interessant projecte educatiu molt arrelat al territori: la història i aportació del Tren dels Anglesos. Amb aquest projecte els alumnes crearan itineraris en bici, arreplegaran materials orals, o retallaran làmines per a representar les estructures i edificis. Però l'apropament al Tren dels Anglesos es farà des de múltiples visions: l'arqueologia industrial, les cançons creades al voltant del tren, els itineraris matemàtics, o fins i tot la biodiversitat del riu Serpis.

Més de 30 entitats col·laboren en aquest projecte, des de l'AMPA de l'institut i l'Ajuntament de Cocentaina fins a les Universitats d'Alacant i València. També, és clar, l'Associació del Tren Alcoi-Gandia, i diverses entitats excursionistes o ciclistes.

Una xarrada per conéixer el dipòsit d'aigua, activitat inclosa al projecte.