El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Els bombers treballen en la vesprada d'este dissabte per sufocar un incendi forestal declarat en la zona de l'Orxa, entre El Comtat i la Vall d'Albaida, i en el qual treballen 10 mitjans aèris. Han fixat el foc concretament en terme de la Vall de Gallinera. A les 21:00 continua actiu.

Més informació

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Els estudiants fan créixer la festa del llibre amb exposicions i lectures teatralitzades

Presentació de la Fira del Llibre de Muro. El cartell és obra de Laura Llorens.

Gemma Lienas, Josep Lluis Peiró, Jorge Molist, Iván Carbonell, África Ramírez i Christian Gálvez són els noms dels escriptors que oferiran conferències. La fira s'avança per incorporar-la al calendari escolar i tindrà lloc a principis de març.

L'IES Serra Mariola ha inclòs la Fira del llibre com a projecte educatiu. I els col·legis del municipi aporten exposicions i altres activitats. Tot pe celebrar el 25 aniversari de la festa del llibre murera.

'25 milions de lletres' per a 25 anys d'història. La Fira del Llibre de Muro ve enguany carregada de novetats, que descansen sobretot en l'ampla participació dels centres educatius de la ciutat. Primer, la fira s'ha avançat per incorporar-la al calendari escolar, i de finals de maig passa a principis de març. S'inaugurarà el dia 5 amb la participació de Carmen Amoraga, directora general de cultura. I després hi haurà diferents activitats del 9 al 15 de març.

La regidora d'educació Chelo Cascant ha destacat la gran implicació dels centres educatius, que al llarg dels dies de fira faran lectures teatralitzades i diferents exposicions, tant en l'Ajuntament com en la Biblioteca. Una d'elles fins i tot es quedarà de manera permanent a l'escala del consistori. Així, es podrà vore 'Taulellets ceràmics', una altra de llibres gegants, una mostra de gravats pel 25 aniversari, i 'la biblioteca del vinil'. A més, els alumnes de segon de batxillerat de l'IES Serra Mariola han preparat un vídeo que es projectarà el dia de la inauguració a migdia, i en diferents ocasions al llarg de la fira.

I com no, hi haurà cada dia conferència amb un escriptor reconegut. Obrirà les xarrades Gemma Lienas, per a parlar de 'Done i literatura'. Josep Lluís Peiró serà el protagonista de la segona conferència, que serà en memòria de l'escriptor faltat recentment. Jorge Molist parlarà de la novel·la històrica com a font inesgotable. I Iván Carbonell participarà en la conferència 'Cançó del màgic Merlí". A banda d'escriptors, també es comptarà amb la presència d'Àfrica Ramírez, presidenta de l'associació d'editors valencians, qui parlarà del món editorial. I destacar la presència de Christian Gálvez, molt conegut per ser el presentador d'un conegut concurs televisiu, però que a Muro ve a mostrar una faceta menys coneguda, com a expert de la figura de Leonardo da Vinci. El seu últim llibre es presenta en Madrid el 5 de març, i la segona presentació serà a Muro el dia 12 de març.