El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els exadministradors de Luxender, inhabilitats i acusats de prevaricació i alçament de béns

La urbanització de Serelles per construir/AM
El jutge del mercantil considera la gestió dels dos exadministradors com "calamitosa", amb moltes referències a la urbanització de Serelles

"Gestió calamitosa" i "falta d'informació aclaparadora". El jutge del mercantil 2 d'Alacant no sols inhabilita els dos exadministradors de Luxender, sinó que veu indicis de delicte en la venda de 20 vivendes de Serelles contra els dictats del jutge, o la transmissió d'altres vivendes a l'empresa Urbanova S.L. Per tot açò ha remés tota la documentació al Jutjat Degà d'Alacant perquè òbriguen causa per prevaricació.

Dos dels antics administradors de Luxender S.L. han sigut inhabilitats durant 12 mesos a ser administradors en altres concursos. Així ho ha decidit el jutjat mercantil número 2 d'Alacant, qui també considera que hi ha possibles delictes de prevaricació i cooperació necessària en alçaments de béns. La demanda la interposa l'actual administració de Luxender contra els antics administradors.

La sentència es basa, entre altres actuacions, en la venda de 20 vivendes en Serelles contra el criteri del jutge del Concurs, o la transmissió de vivendes en una ampliació de capital a l'empresa Urbanova S.L, també contra les indicacions del jutge. Dos accions que poden considerar-se delicte, ja que han afectat directament al net patrimonial de Luxender, que quan va començar el concurs era de 19 milions d'euros i ara "no té béns suficients ni tan sols per a pagar els crèdits contra les masses", segons la sentència.

Però a més la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia, fa un llarg repàs de tota la documentació i informació que els acusats no han aportat, com ara l'explicació sobre el valor d'una finca rústica d'Alcoi; o la falta d'informació de les gestions realitzades amb l'Ajuntament.

Així, la sentència diu que "la insuficiència de la informació subministrada és aclaparadora", i qualifica la gestió dels dos ex administradors de "calamitosa, presentant nombrosos indicis de ser obertament delictiva. Tant és així que resulta difícil distingir una sola actuació realitzada per ells en els cinc anys en els quals exerciren la seua funció, en què s'apreciara únicament la imparcialitat i objectivitat que ha de presidir el seu comportament com a Administrador Concursal, sent sempre apreciable un ànim d'enriquiment il·lícit, podria inclús dir-se que de latrocinio".

Per tot açò, decideix inhabilitar els dos exadministradors durant un any. Però també remetre al jutjat degà d'Alacant la documentació perquè s'obri causa contra els dos exadministradors pels delictes de prevaricació i cooperació necessària en l'alçament de béns.

El jutge també recorda que ja hi ha un procediment obert per la via penal en el jutjat 2 d'Alcoi per una possible apropiació d'un xec que no es va ingressar en l'empresa i es va repartir entre diverses persones.