El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els familiars de les víctimes de la Residència Domus VI d'Alcoi es preparen per a la batalla judicial

Vora 200 persones s'han concentrat respectant totes les mesures sanitàries davant la Covid-19

La plataforma de familiars de víctimes de la Residència Domus VI d'Alcoi han demanat justícia a la porta del carrer Oliver. Josele García, portaveu de la plataforma, ha confirmat que portaran el cas per la via judicial. El 15 d'octubre decidiran quin tipus de denúncia o querella posen a l'empresa. No descarten tampoc un contenciós administratiu. Vora 200 persones han participat en aquesta concentració que ha acabat amb aplaudiments i amb reivindicacions de 'volem justícia'. Han assistit regidors de tots els grups municipals amb representació a la corporació.

Familiars de les 73 persones mortes per la Covid-19 a la Domus VI d'Alcoi s'han sumat a la concentració a escala nacional que s'ha fet per recordar les víctimes a aquests centres. S'ha respectat en tot moment les mesures contra el Coronavirus.

El 15 d'octubre els familiars decidiran la via judicial contra l'empresa i/o administració. Pel que fa a la situació a la residència, els familiars no tenen massa informació, ja que els permeten "1 visita cada 15 dies", segons Jordi Santonja. Ell mateix assegura que "no entenem per què tanta indisposició per part de la direcció. El que necessiten els residents és veure als familiars. Hi ha falta de comunicació però l'empresa ens diu que els residents estan bé. També abans ens deien que estaven bé i han mort 73 persones".

Els familiars dels residents asseguren que l'alta mortalitat a aquesta residència és per la falta de treballadors. "A vegades no cridaven a ningú per fer substitucions quan algun treballador se n'anava de vacances. Tot això ho patien els residents", assegura Santonja.