El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els familiars exigiran responsabilitats legals per les morts en la residència d'Oliver

Entrada a la residència d'Oliver.

L'alcalde Toni Francés anuncia que s'ha demanat, "una línia de comunicació directa amb els familiars de tots els majors que estan a DomusVI perquè estiguen permanentment informats".

Paraules del portaveu de la Plataforma de Familiars de Residents en els Centres Domus Vi d'Alcoi i Cocentaina, José Luís Garcia, a Radio Alcoi: "quan acabe açò hem de demanar que s'aclarisca què ha passat, i quan toque demanar les responsabilitats a qui toque".

Les declaracions les ha realitzat aquest dimecres, quan l'última actualització per part de la Conselleria de Sanitat parla de 26 interns morts a la residència d'Oliver per Covid-19. La dada la coneixíem el passat dimarts, i és que recordem que la Consellera Barceló no ha actualitzat la xifra de víctimes mortals en la compareixença d'aquest dimecres. De fet, la plataforma s'ha posat en contacte amb representants de diferents partits polítics de la ciutat per tal de sol·licitar un canal exclusiu d'informació on poder conéixer de primera mà l'evolució dels residents infectats en la residència.

En aquest sentit, l'alcalde Toni Francés ha publicat a través de xarxes socials que s'ha demanat, tant a la Direcció de la Residència com a la Conselleria, "que s'habilite una línia de comunicació directa amb els familiars de tots els majors que estan a DomusVI perquè estiguen permanentment informats". El primer edil també informa que s'ha posat a la disposició de tots els familiars un servei d'atenció psicològica, i que s'està "col·laborant en la desinfecció continua de tot el centre". De moment s'han realitzat tasques de desinfecció en la residència a càrrec de la UME en dues ocasions.