El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els fons artístics d'Alcoi s'exhibeixen al Museu del Prado

'El Despertar d’un Infant' de l’artista María Antonia de Bañuelos

L'obra 'El Despertar d’un Infant', de l’artista María Antonia de Bañuelos i propietat de l'Ajuntament d'Alcoi, serà cedida a una exposició del Museu del Prado de Madrid. La peça serà visitable en les sales A i B de l’edifici Jerónimos del Museu des del 31 de març al 6 de setembre de 2020.

L'exposició on serà visible s'anomena 'Las Invitadas. Fragmentos sobre mujeres, ideología y artes plásticas en España (1833-1931)', que ofereix una visió del sistema artístic espanyol destacant distints aspectes i explicant com la mentalitat compartida dels museus i exposicions d’aquella època van modelar la imatge de la dona supeditada al talent masculí.

El regidor de cultura, Raül Llopis, destaca la importància "de poder participar en aquesta exposició, ja que l’ocasió permet també recordar la importància del catàleg d’art municipal, recentment digitalitzat i posat a l’abast de totes les alcoianes i alcoians, on hi han obres mereixedores d’estar a museus tan importants com el Prado".

L’obra que, des d’Alcoi, viatjarà al Museu del Prado per a ser exposada des de finals de març a principis de setembre de 2020, va ser realitzada en 1890, és un Oli sobre llenç de 61 x 101 cm i es pot contemplar al catàleg interactiu de l’Ajuntament d’Alcoi en aquest enllaç. En ell s'aprecia el retrat d’un xiquet nu sobre un llit de teles amb les quals el xiquet juga amb les seues mans.