El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els Gladiador del MARQ es podran visitar durant un mes més

Les visites a Gladiadors es poden realitzar de manera lliure o en grup i es recomana la seua reserva prèvia, a través de la web del MARQ, des d'aquest l'enllaç.

A dia de hui han visitat l'exposició més de 80.000 persones, el que ha fet que el museu es decidira per l'ampliació fins el el 20 de novembre.

La mostra internacional ‘Gladiadors. Herois del Coliseu’ ampliarà la seua estada en el MARQ fins al pròxim 20 de novembre. El motiu és l’excelent acollida que ha tingut amb 80.145 visitants. A més, i per a commemorar les festivitats del 9 d’Octubre i el Pilar, el museu ha organitzat sengles jornades de portes obertes.

L'extraordinari acolliment a l'exposició, inaugurada el passat 13 d'abril, s'ha traduït en la compra, amb setmanes d'antelació, de totes les passades guiades i teatralitzats oferits en la pàgina web del MARQ i en la plataforma Instanticket, inclòs el cap de setmana del pròxim 15 i 16 d'octubre, data de clausura inicialment prevista.

La col·lecció reunida en el MARQ entorn de la figura dels gladiadors és fruit de la col·laboració amb algunes de les institucions culturals i museus més importants d'Itàlia, com el Parc Arqueològic del Coliseu de Roma, el Museu Arqueològic Nacional de Nàpols, el Museu Arqueològic Nacional de Roma, el Parc Arqueològic de Paestum e Velia, el Parc Arqueològic de l'Amfiteatre Romà i Antiquarium “Alda Levi” de Milà, el Museu Arqueològic Nacional de Aquileia, el Museu Civico de Rieti i la Sopraintendenza Archeologia, Belle Arti e Paesaggio de Bolonya.

‘Gladiadors. Herois del Coliseu’ ha incorporat un ampli programa d'activitats complementàries, entre les quals han destacat l'escola d'estiu, amb la participació de 1.152 xiquets i xiquetes, visites guiades, teatralitzades, conferències, tallers i recreacions de lluites, celebrades tant als Jardins del MARQ com en el Jaciment de Lucentum de la mà de l'Associació Hispània Romana. Precisament aquestes representacions també es prolongaran fins dissabte que ve 22 d'octubre en Lucentum.

Les visites a Gladiadors es poden realitzar de manera lliure o en grup i es recomana la seua reserva prèvia, a través de la web del MARQ, des d'aquest l'enllaç.